NHL-megatreidin iso kulmakivi hämmästeli tähtihyökkääjän myyntihintaa: ”Se oli ihan uskomatonta”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä kolmen osapuolen treidit ovat harvinaisia. Varsinkin niin, että kaupassa on mukana peräti kaksi tähtipelaajaa.

Tällainen kauppa nähtiin Colorado Avalanchen, Ottawa Senatorsin ja Nashville Predatorsin välillä.

The Athletic -sivuston toimittaja Eric Duhatschek haastatteli Predatorsin GM:ää David Poilea, joka kertoi varsin kattavasti taustatietoja isosta kaupasta.

Poilen mukaan Predators oli pitkään tähtisentteri Matt Duchenen perässä. Kun hintapyyntö oli taivaissa ja itse kyselyt eivät kunnolla sopineet Predatorsille, päätti kantrikaupungin joukkue suunnata katseet muualle.

Lopulta esille nousi Senatorsin tähtisentteri Kyle Turris.

– Harjoitusleirin aikana saimme kuulla hänestä ja mahdollisuudesta napata hänet. Yritimme tehdä kauppaa keskenämme (Senatorsin kanssa), mutta se ei oikein toiminut. Samaan aikaan keskustelimme Duchenesta. Käytännössä voisi sanoa, että kaupan tekoon meni yli kaksi kuukautta, Poile totesi.

Lopulta kuvio onnistui kolmikantaisuuden kautta.

Predators sai Turrisin, Senators Duchenen ja Avalanche ison läjän erinäköisiä palasia. Näitä saa luetella pitkään:

Senatorsilta:

– Ykköskierroksen varausvuoro 2018/2019 (2018 jos Senators varaa 10 ensimmäisen joukossa, muuten 2019)
– Kolmannen kierroksen varausvuoro 2019
– Viime kesän ykköskierroksen varaus Shane Bowers
– Maalivahti Andrew Hammond
Predatorsilta:
– Kakkoskierroksen varausoikeus 2018
– Lupaava puolustaja Samuel Girard
– Hyökkääjälupaus Vladislav Kamenev

Näistä ainoastaan Hammond oli ”pala”, joka käytännössä vain siirrettiin joukon mukana uuteen osoitteeseen.

Jopa megakaupassa mukana ollut Poile hämmästeli Avalanchen hurjaa saalista.

– En pysty muistamaan ketään, joka olisi saanut näin paljon yhdestä pelaajasta. Vielä kun miettii, missä he ovat ja mitä he halusivat tehdä – ei kukaan olisi pystynyt parempaan. Heillä oli lukuisia mahdollisuuksia. Tuo kauppa voi olla sellainen, joka kääntää koko organisaation suunnan, Poile mietti Coloradon jättipottia.

– Nykypäivänä kuusi palasta yhdestä pelaajasta… se oli ihan uskomatonta, Poile hehkutti Avalanchen GM:n Joe Sakicin huippuonnistumista.

Avalanchen kannalta elinehto oli, että seura sai puolustukseensa lisää lupauksia. Tähän Girard sopii kuin nenä päähän. 19-vuotias kanadalaislupaus on pelannut jo NHL-uransa ensimmäiset pelit Predatorsin takalinjoilla tällä kaudella.

Venäläissentteri Kamenevista (21v.) ei olla nähty vielä parasta. Tämän lisäksi Sakic sai vaikka kuinka paljon hyviä palasia ensi kesän NHL:n varaustilaisuuteen.

Senators ja Predators puolestaan saivat sellaiset hyökkääjät, joita hamusivat.

– Uskoisin, että meillä on parempi joukkue nyt kuin se oli ennen kauppaa. Olen innoissani ja tärinöissäni, mutta samalla meidän pitää ratkoa kaikki ilmassa olevat kysymykset. Esimerkiksi kesän hankinta Nick Bonino on ollut loukkaantuneena, emmekä tiedä, mihin hän istuu parhaiten. Emme tiedä myöskään, mihin Turris istuu. Mutta kun saamme kaikki mukaan, meidän pitää vain istuttaa heidät oikeille paikoille. Samalla meidän pitää keskittyä siihen, että yllämme pudotuspeleihin, Poile mietti.

Viime kauden päätteeksi NHL:n finaaleissa pelannut Predators on tällä hetkellä juuri NHL:n pudotuspeliviivan yläpuolella. Jo viime kaudella seuran selviytyminen kevään peleihin meni tiukille.

Itse kaupan suhteen Poile huokaisi helpotuksesta.

– Rehellisesti sanottuna tämä oli varsin hermoja raastavaa, koska tilanne jatkui aina vain. Näytti jo pari kertaa siltä, että saisimme kaupan valmiiksi. Mutta sitten eteen tuli erinäköisiä asioita, jotka taas lykkäsivät kaikkea eteenpäin.

– Joten, kyllä: tämä oli aika stressaavaa aikaa, Poile myönsi.