Yön NHL-kierroksella tapahtui hurja joukkotappelu Calgary Flamesin ja Detroit Red Wingsin välisessä ottelussa.

Koko uskomattoman tapahtumasarjan aloitti Red Wingsin kovanaamahyökkääjä Luke Witkowski, joka murjoi nyrkeillään nuoren Flames-puolustajan Brett Kulakin.

Kun tuomarit olivat ohjanneet Witkowskin ulos ottelusta, jenkkipeluri palasikin yllättäen jäälle ja aloitti joukkueiden välisen joukkotappelun.

Tappelussa oli mukana kaikki jäällä olleet pelaajat, maalivahdit mukaan lukien.

Ottelun lopussa jaettiin yhteensä hämmästyttävät 111 jäähyminuuttia. Witkowski sai niistä 37.

Witkowskia odottaa varmuudella pelikielto tapauksesta, koska hän palasi jäälle, vaikka tuomarit olivat poistaneet hänet pelistä.

Syy jenkkipelurin paluuseen oli Flamesin hyökkääjän Matthews Tkachukin pelirangaistuksen arvoinen huitaisu miehen pohkeeseen.

Superlupaus Tkachuk saattaa joutua pelikieltoja jakavan raadin tutkittavaksi teostaan.

– Kun Witkowski oli matkalla vaihtopenkille, hän kääntyi takaisin jäälle ja aukoi päätään koko meidän joukkueellemme, eikä halunnut lähteä pois. Joten menin hänen luokse ja annoin pienen tökkäisyn, että saamme hänet pois. Hän etsi syytä tulla takaisin kaukaloon, Tkachuk kommentoi tilannetta pelin jälkeen Postmedian toimittajan Wes Gilbertsonin mukaan.

Ottelun iljettävin temppu tapahtui kuitenkin joukkotappelun keskellä, kun Red Wingsin nuori hyökkääjäjätti Anthony Mantha murjoi Flames-puolustaja Travis Hamonicia hurjilla nyrkiniskuilla. Hamonic kaatui iskujen voimasta vaihtopenkkien välissä olleeseen rakoon, mutta Mantha jatkoi silti hakkaamista.

– Yksi heidän raskaan kaluston jätkistään, kovanaama, hyökkäsi Kulakin kimppuun. Joukkueena me haluamme puolustaa toisiamme. Kun luulimme, että kaikki on hyvin, ottelu muuttuikin UFC-kamppailuksi heidän vaihtopenkillään, Hamonic kommentoi tapausta.

Hamonicia ei miellyttänyt 23-vuotiaan, ottelussa tehot 2+1 iskeneen Manthan toiminta. Hamonic toivookin nuorukaisen opettelevan jääkiekon kirjoittamattomia sääntöjä.

– Mantha on hyvä nuori pelaaja. Mutta hän on nuori pelaaja, ja hänen täytyy opetella jääkiekon koodisto. Kaveri makaa avuttomana maassa, ja hän jatkaa iskujen antamista… Se ei ole oikein, kanadalaispeluri näpäyttää.

Sportsnetin toimittajan Mark Spectorin mukaan joukkotappelusta tulee seurauksia.

– Tästä rähinästä tulee varmuudella pelikieltoja, Spector vakuuttaa Twitterissä.