Leijonien kärkiveturin otteissa tapahtui radikaali muutos – mutta miksi ja miten?

Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!

HELSINKI. Torstaina Leijonien ykkösketjun peli oli nihkeää.

Eeli Tolvanen, Petri Kontiola ja Jukka Peltola jäivät jumiin.

Lauantaina otteissa tapahtui radikaali muutos.

Mutta miksi? Mikä oli tuon muutoksen takana?

– Mun mielestä ”Konna” (Kontiola) oli tänään rohkeampi kiekon kanssa. Hän on tunnollinen pelaaja, kapteenistossa mukana. Hän haluaa olla yksi liidereistä. Ensimmäisenä pelissä taisi olla vähän jännitystä alla. Nyt hän alkoi pysyä kiekossa, mikä on olennainen juttu hänen pelaamisessa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti SuomiKiekko-sivustolle.

– Pitää muistaa se, ettei hiellä oikein ollut yhteisiä kokemuksia alla, kun Peltola oli sivussa ensimmäisistä harjoituksista. Mutta monta monessa, Marjamäki jatkoi.

Välipäivänä kolmikko oli perannut asioita yhdessä läpi.

– Vähän käytiin läpi sitä, että miten pelataan tiettyjä tiettyjä tilanteita. Tänään oltiin valmiimpia pelaamaan, kaikki me kolme. Varsinkin sen suhteen, mitä tässä yritetään tavoitella, Peltola kävi läpi.

Konkereettinen liike näkyi nopeasti tulostaululla. Tolvanen iski 1-0 ja Peltola 2-0.

– Hyvä, että he tekivät kaksi maalia, Leijona-luotsi puhui itse palkinnosta.

Olennainen tekijä kehitysliikkeessä oli se, että ketjun sentteri Kontiola pääsi liikkeelle. Hän rytmitti peliä ja tarjosi tuen keskikaistalle.

Itse onnistumisissa kiitos kääntyi Tolvasen suuntaan. Ensimmäinen maali: Tolvasen riiston kautta. Sama myös Peltolan maalin yhteydessä. Jälleen riisto 18-vuotiaalta hyökkääjältä. Heitto taka-aaltoon ja Tappara-kapteeni iski limpun pussiin.

– Jo ensimmäisessä A-maaottelussa hän pystyi pelaamaan ihan hyvin. Nyt toisessa pelissä sitten tehot 1+1. Ovathan nuo tärkeitä juttuja niin Eelille kuin meille myös. Pystytään leveämmältä rintamalta tuottamaan tehoja.

– Hieno onnistuminen häneltä, Marjamäki kehui Tolvasta.

Torstaina Leijonat pystyi kaatamaan Venäjän. Silloin olennainen tekijä löytyi puolustuspäästä. Leijonat oli tiivis ja sitkeä. Nyt Suomelta nähtiin laadukkaampaa hyökkäämistä. Se tuotti painetta Ruotsin päätyyn.

– Tuollaista peliä me halutaan pelata. Vaihdetaan kiekon kanssa – halitaan pelejä sitä kautta. Saadaan pitkiä hyökkäyksiä. Varsinkin toisessa erässä saatiin vahva jakso, Peltola mietti.

Kyseisessä kohdassa Ruotsi oli aivan pesukoneessa sinipaitaisen Suomen ryhmän kanssa.

– Pelattiin hyvä peli – turha sitä on kiistää. Joukkue oli valmis ja kova lataus välittyi tekemisestä. Halli täynnä, Ruotsi oli voittanut jo kaksi kamppailua. Hieno, herkullinen asetelma. Pelattiin sitten kauttaaltaan hyvin. Esimerkiksi toisessa erässä oltaisiin voitu iskeä kovemmat lukemat taululle, Marjamäki perkasi, jatkaen:

– Tosi fiksua pelaamista – paljon hyviä asioita.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!