Jesse Puljujärven kausi muistuttaa uhkaavasti viime kauden floppia – verkko ei heilu millään

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Déjà-vu.

Tältä tunteelta ei voi välttyä, kun katsoo Jesse Puljujärven alkukautta Edmonton Oilersissa.

Psykologia selittää déjà-vu -ilmiön suunnilleen niin, että ihmiselle tulee jostakin tilanteesta selittämätön tuttuuden kokemus.

Puljujärven kohdalla vain ei tarvitse puhua selittämättömästä tunteesta. Tämä on nähty ja koettu ennenkin. Tarkalleen samalla tavalla.

Viime kauden alussa, koko NHL-uransa ensimmäisessä ottelussa, Puljujärvi teki maalin Calgary Flamesin verkkoon.

Ja mitä sen jälkeen?

Ei mitään.

Viime kaudella ”Pulju” sai maalinsa jälkeen seuraavissa kahdeksassa ottelussa kaksi syöttöpistettä. Näitä seurasi viiden ottelun pisteetön jakso, sitten neljän pelin hyvä hetki tehoilla 0+4. Tämän jälkeen kymmenessä ottelussa pistetili lihosi yhdellä syöttöpinnalla, kunnes 5. tammikuuta pelatun Boston Bruins -kamppailun jälkeen Puljujärvi lähetettiin loppukaudeksi farmiin.

AHL:n Bakersfield Condorsissa nuori suomalaishyökkääjä vietti myös tämän kauden alun: 10 ottelua tehoilla 1+4.

Marraskuussa kävi vihdoin kutsu ”ylös”. 11.11. pelatussa ottelussa New York Rangersia vastaan Puljujärvi onnistui heti maalinteossa.

Ja mitä sen jälkeen?

Ei mitään. Ei kertakaikkiaan mitään.

Viisi ottelua, 0+0, tehotilastossa -2, yhteensä kahdeksan laukausta.

Viime yön höykytyksestä Puljujärvi tosin selvisi lähes kuivin jaloin. St. Louis Blues rökitti Oilersia maalein 8–3, ja Puljujärvelle merkittiin vain yksi miinus.

Puljujärvi on toki kehittynyt kokonaisvaltaisessa pelaamisessaan ja toiminnoissaan tiiviinä osana viisikkoa, mikä on hyvä merkki. Viime kauteen verrattuna Puljujärvi pysyy aiempaa paremmin pelin ytimessä. Mutta Oilers kaipaa vuodentakaiselta ykköskierroksen varaukseltaan (#4) myös tehoja.

Oilers on valahtanut läntisessä konferenssissa toiseksi viimeiselle sijalle ja jo seitsemän pisteen päähän pudotuspelipaikasta.

Kuten päävalmentaja Todd McLellan on aiemmin sanonut, hän ei odota Puljujärvestä tai muistakaan nuorista pelaajista väärälle kurssille ajautuneen laivan suunnan kääntäjää. Mutta tulitukea Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins ja muut Oilersin supertähdetkin tarvitsevat.

Nyt olisi Puljujärvellä hyvä sauma – ja oikeastaan jo korkea aika – astua esiin.

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS