Boston Bruinsin suomalaismaalivahdin Tuukka Raskin kausi on sujunut erittäin mollivoittoisesti.

Vankkaan ykkösvahdin viime vuosina tottunut Rask on pelannut tällä kaudella 13 Bostonin 22 ottelusta. Mikä pahinta, Rask on voittanut näistä otteluista vain kolme.

Sen sijaan kakkosvahti Anton Hubodin on voittanut yhdeksästä pelistään seitsemän.

Tämä on nostanut ilmoille kysymyksiä joukkueen maalivahtitilanteesta ja Raskin asemasta.

Sunnuntaina Rask pääsi neljän ottelun ja kymmenen päivän tauon jälkeen taas Bruinsin maalin suulle, ja tulos oli liiankin tuttu: 2–4-kotitappio Edmontonille.

Tuon ottelun jälkeen Rask sanoi turhautuneena arvaavansa, mitä ihmiset ajattelevat.

– Totta kai ihmiset katsovat kuinka paljon tienaan (7 miljoonaa dollaria) ja kuinka paljon hän tienaa (1,2 miljoonaa dollaria kaudessa) – ja sitten tekevät ison asian siitä. Hän on pelannut kuitenkin todella hyvin. En voi valittaa tilanteestani, Rask kommentoi.

(Lue lisää tästä.)

Huonoista tuloksista huolimatta Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy on päättänyt luottaa Raskiin. Boston Bruinsin twitter-tilillään jakaman tiedon mukaan Rask aloittaa ensi yönä Suomen aikaa pelattavan kotiottelun Tampa Bay Lightningia vastaan.

Raskin haaste ei voisi juuri koventua, sillä Tampa johtaa koko NHL:ää ja on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja, 88 osumaa 24 ottelussa. Tampan hyökkäystä tähdittää koko liigan kuumin hyökkäysketju pistepörssin kahden kärkinimen, Steven Stamkosin (10+26=36) ja Nikita Kutsherovin (17+18=35) johdattamana.

Boston Bruins

@NHLBruins
Bruce Cassidy says Tuukka Rask will start in goal tonight. #NHLBruins