Jyväskylän Hippoksella nähtiin tänään aivan uskomattoman hieno maali. Asialla oli Lahden Pelicansin nelosketju.

Erityisen maalista tekee se, että asialla oli nimenomaan koko ketju – vaikka kiekko oli ennen maalia noin viiden sekunnin ajan vain yhden pelaajan lavassa.

Pelicansin nelosvitja Vadim PereskokovArtturi ToivolaJoel Mustonen lähti omalta puolustusalueelta vastaiskuun kuin haukiparvi rannasta kolmea kaistaa pitkin. Kiekko oli oikeassa laidassa salamana kiitäneellä Pereskokovilla, ja Toivola ja Mustonen puskivat täyttä häkää kohti JYPin maalia.

Hyökkäysalueelle sisään ajettuaan Pereskokov leikkasi b-pisteen yläkaarella jyrkästi vasemmalle ja ohitti liikenteenjakajan virkaa toimittaneen JYP-puolustaja Mikko Kuukan näyttävästi. Samaan aikaan Toivola ja Mustonen jatkoivat ylä liiketttään kohti maalia. Toivola sitoi itseensä yhden JYPin pelaajan, Mustonen jopa kaksi.

Kun Pereskokov oli päässyt keskikaistalle, tällä oli monta metriä tyhjää tilaa JYP-vahti Juho Olkinuoran edessä. Tämä siitä huolimatta, että peräti neljä JYPin pelaajaa oli ennättänyt mukaan tilanteeseen. Hätiin nämä eivät kuitenkaan ehtineet.

Pereskokov päätti kiekkosoolonsa näyttävään harhautukseen ja vuorenvarmaan rystyujutukseen. Pelicans siirtyi osumalla 3–1-johtoon ja voitti ottelun lopulta maalein 4–2.

Katso upea maali tästä Ruutu+ -palvelun linkistä.