Venäläinen kohutähti Aleksander Barkovin ja ex-tutkaparinsa vierelle NHL:ssä? – GM vahvisti: avoin treidille!

© Kuva: Getty Images

NHL:n siirtomarkkinoiden ykkösnimi on tällä hetkellä venäläishyökkääjä Vadim Shipatshev.

Shipatshev on ollut viime päivinä kohun keskellä, kun Vegas Golden Knights lähetti hänet jälleen AHL:n puolelle. Sportsnetin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan Shipatshevin agentti Petr Svoboda on saanut etsiä venäläissentterille uutta osoitetta NHL:stä.

Asian vahvisti Golden Knightsin GM George McPhee, joka puhui tapauksesta TSN OverDrive 1050 -radiokanavalla.

– Shipatshev ei ole vielä liittynyt (AHL-seura) Chicago Wolvesin mukaan, mutta näin saattaa käydä. Hänen agenttinsa kysyi minulta, että ”annatko luvan, että saan keskustella muiden seurojen kanssa?” Sanoin, että ei se haittaa, McPhee taustoitti.

– Tuo on se tilanne, missä olemme tällä hetkellä. En laske mitään pois vaihtoehtojen joukosta, McPhee jatkoi.

Näin Golden Knightsin seurapomo vahvisti sen, että hän on avoinna treidille.

McPhee kertoi myös syitä sille, miksi Shipatshev on laitettu jo kahteen otteeseen AHL:n puolelle.

– Sopeutumisessa on kestänyt hieman odotettua pidempään. Pohjois-Amerikassa pelataan kapeammassa kaukalossa, ja tempo on nopeampi kuin KHL:ssä. Hän ei ole päässyt vielä kunnolla kiinni vauhtiin. Olemme yrittäneet olla kärsivällisiä, mutta valittavasti meillä on paljon pelaajia NHL:n puolella. Tietyt kaverit ovat kukoistaneet alkukauden aikana ja he ovat pelanneet niin hyvin, että he ovat myös ansainneet paikkansa NHL-rosterin puolelta, McPhee sanoi, jatkaen:

– Olemme sanoneet kaikille, että ei ole mitään väliä, millä vuorolla sinut on varattu NHL:ään tai kuinka paljon tienaat. Meidän joukkueessame monet ovat pelanneet niin vahvasti, että taustalla on yksinkertainen ansaintalogiikka. Ei mitään muuta, McPhee jatkoi.

The Hockey Newsin verkkosivuilla perattiin läpi, minne Shipatshev voisi siirtyä NHL:ssä.

– On varmaa, että jotkut tahot näkevät hänessä edelleen potentiaalia. Shipatshevilta on kuitenkin nähty osoituksia siitä, että hän pystyy olemaan tehokas. Montreal Canadiensista on puhuttu yhtenä vaihtoehtona, mutta TSN:n toimittaja Bob McKenzie kertoi, ettei Canadiens ole osoittanut mitään kiinnostusta Shipatshevia kohtaan. Myös Florida Panthers, Colorado Avalanche, New York Rangers, Arizona Coyotes, San Jose Sharks ja New Jersey Devils voisivat kaivata lisävahvistuksia sentteriosastolleen, Hockey Newsin toimittaja Jared Clinton pohdiskeli.

Shipatshevin kohdalla omia haasteitaan tuo hänen 4,5 miljoonan dollarin palkkansa, joka ei helpolla mahdu minkä tahansa seuran palkkakaton alle.

Tästä johtuen Clinton nosti esille potentiaaliseksi vaihtoehdoksi suomalaisen tähtihyökkääjän Aleksander Barkovin edustaman Panthersin.

– Heillä on tilaa palkkakaton alla, ja esimerkiksi ensi kesänä heidän ei tarvitse tehdä mitään merkittäviä jatkosopimuksia. Shipatshev voisi hyvinkin istua esimerkiksi kolmossentterin paikalle, Clinton pohti.

Panthersissa Shipatshev pääsisi pelaamaan entisen tutkaparinsa Jevgeni Dadonovin kanssa. Kaksikko nakutti tuhoisaa jälkeä viime vuosina KHL:ssä sekä Venäjän maajoukkueessa. Myös Dadonovia huhuttiin Vegasiin, mutta lopulta hän päätyi tekemään sopimuksen Panthersin kanssa.

Dadonovin NHL-kausi on lähtenyt liikkeelle varsin mukavasti. Shipatshevin kohdalla taas KHL-korttia on heiluteltu erinäköisten ongelmien yhteydessä.

– Toisaalta pitää muistaa, että hän päätti tulla NHL:ään siitä huolimatta, että hänelle tarjottiin kovia tarjouksia KHL:stä ja että hänellä olisi ollut mahdollisuus pelata olympialaisissa. Tuskin hän luovuttaa kovin helpolla, Clinton mietti.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!