Hallitseva Stanley Cup -mestarijoukkue Pittsburgh Penguins sai rumaa kyytiä vierasottelussa Chicago Blackhawksia vastaan.

Blackhawks voitti kamppailun murskaavasti 10-1.

Penguinsin maalilla debytoineen suomalaisvahdin Antti Niemen ilta päättyi jo ensimmäisen erän puolivälissä, kun omissa oli kolissut neljä kertaa. Maalien välillä oli vain neljä minuuttia ja 55 sekuntia.

Niemen tilalle tolppien väliin vaihdettu kaksinkertainen NHL-mestarivahti Matt Murray imaisi kiekon taakseen kuusi kertaa ja näin NHL:n historiankirjoihin lisättiin uusi luku.

Edellisen kerran kuin kaksi Penguinsin maalivahtia päästi omiin yli neljä tai enemmän maaleja, pelattiin NHL-kautta 2000-01, kun Garth Snow päästi selkänsä taakse viisi maalia ja Jaen-Sebastien Aubin puolestaan neljä.

Hyvin ei mennyt toisellakaan Penguinsin suomalaispelaajalla, nimittäin puolustaja Olli Määtän tehotilasto oli jäätävä -5 ottelun jälkeen.

StatsCentre

@StatsCentre
#Pens down 8-1 after 2 periods vs the #Blackhawks tonight- 1st time two different goalies have 4+ GA in same game for PIT since Oct 28, 2000