Suomalaishyökkääjän NHL-jymypommi kalpenee tämän rinnalla – New Yorkissa viritellään hurjaa sensaatiotarinaa!

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin riveissä suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen teki melkoisen yllätyksen, kun hän nappasi paikan Hurricanesin kokoonpanosta NHL-kauden alkuun.

Kuokkasta oli kaavailtu AHL:n puolelle, mutta niin vain 19-vuotias hyökkääjä pysyi NHL-ryhmän mukana.

Vielä suurempi yllätys on viritteillä New Yorkissa. Kesällä kaupungin toinen seura Rangers kauppasi kärkiketjujen sentterin Derek Stepanin Arizona Coyotesiin, minkä myötä keskushyökkääjäosastolle tuli merkittävä lovi.

Tätä aukkoa on paikkaamassa varsin yllättävä nimi.

Filip Chytil.

18-vuotias tshekkiläishyökkääjä varattiin Rangersiin tämän kesän NHL-draftissa 21. vuorolla.

Isokokoinen keskushyökkääjä on antanut vakuuttavia näyttöjä harjoitusleirin aikana. Neljässä harjoituspelissä hän nakutti tehot 1+2.

– Hän pelaa hyvin kypsää peliä nuorella iällä, Rangersin tähtihyökkääjä Rick Nash sanoi New York Postille.

Hyvät otteet ovat näkyneet heti roolissa.

Chytil on sijoitettu yhden Rangersin kärkiketjun sentteriksi. Laidoilla hänellä ovat Nash ja norjalaistaituri Mats Zuccarello.

– Nosta kätesi ylös, jos sinulla oli Chytil Rangersin kärkiketjun sentterinä ennakkokaavailuissa kuukausi sitten. Chytil on vakuuttanut harjoitusleirin aikana, mutta hänellä riittää töitä, jotta hän saa pidettyä paikan hallussaan koko kauden ajan, TSN:n toimittaja Frank Serevalli totesi.

Serevalli piti Nashin, Chytilin ja Zuccarellon muodostamaa vitjaa aivan Rangersin ykkösketjuna.

Harjoitusleirin yhteydessä Rangers oli vaikean tehtävän äärellä, sillä Chytilin kanssa kyseisestä paikasta kisasi muun muassa kesän NHL-draftissa seitsemännellä vuorolla varattu Lias Andersson.

– Tuntui siltä, että näin on tehtävä. Meidän pitää antaa hänelle paras mahdollinen sauma, Rangersin päävalmentaja Alain Vigneault totesi Chytilistä.

– Hänellä on ympärillä kaksi kokeneempaa kaveria, jotka voivat varmasti auttaa häntä erinäköisten kokemusten keskellä. Niin jäällä kuin jään ulkopuolella, Vigneault totesi Rangersin ketjusta kokonaisuudessaan.

Chytilin laidalla Nash yrittää päästä taas korkealle tasolle hieman nihkeämpien vaiheiden jälkeen. Tästä huolimatta kokenut tähtihyökkääjä on huomannut nuoren tshekkiläishyökkääjän taitokapasiteetin.

– Tuntuu siltä, että hän on vahva jokaisella osa-alueella. Hän pystyy pelaamaan omassa päässä ja hän on rauhallinen kiekon kanssa, Nash kuvaili.

Rangers avaa kautensa Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä Colorado Avalanchea vastaan. Alkukaudella Rangers voi testailla sitä, onko Chytilistä seuran kärkiketjujen sentteriksi vai lähetetäänkö hänet takaisin Tshekkeihin.

– Saa nähdä mitä tapahtuu. He pelaavat nyt yhdessä ja toivotaan, että kaikki menee hyvin, Vigneault sanoi.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!