Muun muassa suomalaishyökkääjän Sebastian Ahon edustama Carolina Hurricanes päätyi todella erikoiseen ratkaisuun, kun se nimitti peräti kaksi uutta kapteenia itselleen.

Jordan Staal toimii Hurricanesin kotiotteluissa kapteenina ja Justin Faulk kantaa C-merkkiä vierasotteluissa. Roolit vaihtuvat kauden puolessa välissä.

Kahden kapteenin taktiikka on herättänyt kovasti ihmettelyä. Ihan jopa Raleighissa, Hurricanesin kotiseudulla.

– Ei se voi mennä niin, että sinulla on kaksi kapteenia joukkueessa, News & Observerin kolumnisti Luke Decock murahti.

– Joko joukkueessa on yksi kapteeni tai sitten ei ole ollenkaan kapteenia. Noin se on mennyt jo vuosikymmenten ajan, Decock jatkoi.

Decockin mukaan Hurricanesilla tilanne ei muuttunut käytännössä mitenkään, sillä Staal ja Faulk olivat kapteenistossa mukana jo viime kaudella.

– Jos tuolta kantilta katsoo, niin ei se muuttunut. Jos ihan rehellisesti puhuu, Hurricanesin päävalmentaja Bill Peters myönsi.

Samalla ihmetystä keräsi myös se, miten seuraan palannut konkarihyökkääjä Justin Williams ei ollut kapteenistossa mukana. Williamsin sijaan kapteeniston kolmanneksi jäseneksi valittiin Jeff Skinner, joka kantaa A-merkkiä.

Hurricanesin GM Ron Francis kertoi, että pelaajat olivat ehdottaneet kapteenin valintaa ja nimitystä viime kauden jälkeen.

– Nyt heillä on kaksi, mutta heillä ei ole siltikään sitä yhtä johtavaa ääntä pukukopissa, Decock summasi tilanteen.

Francis yritti puolustella päätöstä julkistuksen yhteydessä.

– Meillä on sellainen johtavien pelaajien porukka, jossa ketään ei tarvitse pakottaa näyttämään esimerkkiä. Nyt oli oikea aika nimetä kapteenit, koska olemme valmiita ottamaan harppauksia eteenpäin, Francis kävi läpi.