Ruotsalaistaituri jätti NHL-haaveet ja teki sopimuksen Liigaan! – ”Hänellä on erinomainen laukaus”

© Kuva: Ilari Isotalo
Jättikerroin 50,00 Teemu Pukin maalille

KooKoo on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen 23-vuotiaan ruotsalaishyökkääjän Malte Strömwallin kanssa, seura tiedottaa kotisivuillaan.

Strömwall pelasi viime kaudella New York Rangersin sopimuksen alla AHL-seura Hartford Wolf Packin riveissä. 180-senttinen laitahyökkääjä tahkosi yhteensä 44 ottelua tehoin 2+4=6.

– Malte on urheilullinen ja tavoitteellinen pelaaja. Hänen erinomainen laukauksensa ja oikean puolen kätisyys antavat meille lisää työkaluja, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Strömwall aloitti kauden farmiliigan farmiliigassa, eli ECHL:ssä, missä nuorukainen kerkesi pelata kaksi ottelua tehopistein 1+1.

Strömwallin uran merkittävin saavutus tapahtui kaudella 2015-16, kun hän pyssytti 49 Allsvenskan-ottelussa 25 maalia ja sai sen ansiosta NHL-sopimuksen.

– Olen hyvässä kunnossa ja täynnä intoa. Tiedän, että Liiga on nopea ja hyökkäävä sarja, joka sopii minun pelityylilleni, Strömwall sanoo.

– Aloitin viime vuoden AHL:ssä hyvin, mutta loukkaannuin joulukuussa, enkä sen jälkeen pelannut niin hyvin. Harjoittelin kesän hyvin, mutta silti tuntui, että minuun ei enää täysin luotettu, joten halusin uuden alun. KooKoo osoitti kiinnostusta hyvään aikaan, ja nyt olen täällä.

Strömwall sopeutuu KooKoohon varmasti hyvin, koska joukkueessa on ennestään ruotsalaispuolustaja Robin Jacobsson sekä ruotsia puhuvat tanskalaiset Emil Kristensen ja Patrick Bjorkstrand.

– Kaikki ovat toivottaneet minut hienosti tervetulleeksi ja puhuneet minulle paljon. Ja tietysti on hyvä, että joukkueessa on toinen ruotsalainen. Se helpottaa sopeutumista entisestään. Kaikki hyvin tähän asti!

Jättikerroin 50,00 Teemu Pukin maalille