Florida Panthersin suomalaishyökkääjältä Aleksander Barkovilta nähtiin huimia yksilösuorituksia yön NHL-kierroksella ottelussa Anaheim Ducksia vastaan.

Barkov kasasi kokoon tehot 1+2, kun Panthers vei maali-iloittelun nimiinsä lukemin 8-3.

Tehoillassa Barkovin komeimmat suoritukset nähtiin molempien syöttöjen kohdalla.

Toisessa erässä 22-vuotias suomalaissentteri oli järjestelemässä Jevgeni Dadonovin 5-1-maalia. Barkov nousi hyökkäysalueelle oikealta laidalta. Ducksin puolustaja Jaycob Megna yritti epätoivoisesti roikkua perässä, mikä ei paljoa auttanut. Suojauksen yhteydessä Barkov ei edes katsonut Dadonoviin päin. Lopulta Barkov heitti napakan sokkosyötön takatolpalle, mistä Dadonovin oli helppo työ laittaa peliväline sisään.

Video kyseisestä suorituksesta löytyy täältä.

Toisen erän aikana Barkov pääsi myös maalien makuun, kun hän sai nautiskella Derek MacKenzien mainiosta esityöstä. Alivoimalla Barkov pamautti Panthersin kuudennen osuman (video).

Kolmannessa erässä upeat tarjoilut jatkuivat. Kesällä Panthersiin siirtynyt Dadonov pääsi naulaamaan illan toisensa sen jälkeen, kun Barkov oli heittänyt kääntösyötön takatolpalle. 8-3-osuma näkyy täältä.

– Barkov oli peto tänään, Panthersin päävalmentaja Bob Boughner hehkutti ytimekkäästi.

Tällä kaudella yhdeksässä ottelussa Barkov on kasannut kokoon tehot 3+7=10.