NHL:n tuhoisan tutkaparin vauhti vain kiihtyy – uskomaton putki päällä!

© Kuva: Getty Images

NHL:n alkukauden tehokkaimman tutkaparin, Tampa Bay Lightningin Steven Stamkosin ja Nikita Kutsherovin, hurja pistetehtailu ei näytä laantumisen merkkejä.

Päinvastoin. Viime yönä kaksikko lisäsi pistesaldoaan yhteensä kolmella. Stamkos teki maalin ja Kutsherov keräsi tehot 1+1, kun Lightning kaatoi kotonaan Detroit Red Wingsin maalein 3–2.

Kaksikolla on 11 ottelun jälkeen kasassa yhteensä messevät 40 tehopistettä. Stamkos johtaa koko NHL:n pistepörssiä saldollaan 4+17=21, perässään maalipörssiä johtava Kutsherov (12+7=19).

Merkittävintä kaksikon pistetehtailussa on sen tasaisuus. Kumpikin on tehnyt pisteitä kauden jokaisessa ottelussa. 11 ottelua on myös seuran pisteputkiennätys: samaan on aiemmin pystynyt myös Martin St. Louis, nhl.com kertoo.

Kaudesta 1992–93 alkaen kaikkiaan seitsemän parivaljakkoa on pystynyt kauden alussa yhdentoista ottelun pisteputkeen.

Viime yön voitto oli Tampalle kauden kuudes kotivoitto yhtä monessa ottelussa. Myös kuuden kotivoiton putki kauden alussa on seuran uusi ennätys.

– Tämä (pisteputki) on kuorrutus kakun päällä. Olemme iloisia, kun saamme olla osa seuran historiallisen hyvää alkukautta, ja toivomme tämän jatkuvan. Jos pisteputkemme jatkuu ja se auttaa joukkuetta voittamaan, olemme kumpikin erittäin onnellisia, Stamkos kuittasi vaatimattomasti nhl.comille.

Stamkos ja Kutsherov yrittävät rikkoa ennätyksiä seuraavan kerran lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa pelattavassa kotiottelussa Anaheim Ducksia vastaan.