NHL-tulokas kerää ylistystä – Tshekin liigasta Chicago Blackhawksin kärkipuolustajien joukkoon

© Kuva: Getty Images

NHL-seuraajat eivät vielä kesällä tienneet kuka on Jan Rutta. 27-vuotias Tshekin pääsarjaa pelannut puolustaja lähti tavoittelemaan NHL-unelmaa pelaten ensimmäistä kertaa urallaan kotimaansa ulkopuolella.

Se oli jo yllätys, että Rutta lunasti välittömästi paikan Blackhawksin aloituskokoonpanossa, mutta siihen päälle hän teki neljään ensimmäiseen peliin tehot 2+2, pelaa isoja minuutteja, on tärkeässä roolissa alivoimalla sekä on istutettu joukkueen kakkosylivoimaan.

Rooli tällä hetkellä joukkueen puolustajista isoin Duncan Keithin ja Brent Seabrookin jälkeen.

Kaikki muut ovat täysin yllättyneitä miehen otteista paitsi puolustaja itse.

– En oikein tiedä, mitä kertoa. Tulin tänne ja todellakin uskoin itseeni, että pystyn lunastamaan paikan tässä joukkueessa. Se on tietysti todella hienoa, muttei mikään todellinen yllätys itselleni, Rutta sanoo Chicago Sunin haastattelussa.

Tulokas kerää vuolaat kehut vaativalta Blackhawksin päävalmentajalta Joel Quennevilleltä.

– Hän on ollut erittäin hyvä. En tiedä, että uskoimmeko hänen pelaavan tuolla tasolla. On ollut hauska seurata hänen pelaamistaan. Hänen luotettavuus ja varmuus pelata – hän on ollut loistava, päävalmentaja ylistää.

Henri Havusela