Chicagossa sijaitsevassa United Centerissä Lauri Markkanen on ollut seurattu nimi viime viikkojen aikana.

Huippulupaava Markkanen on aloitellut NBA-uraansa Chicago Bullsin paidassa.

Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Markkanen oli jälleen esillä United Centerissä. Tällä kertaa jääkiekko-ottelun puolella, kun hallin toinen käyttäjä Chicago Blackhawks kohtasi Nashville Predatorsin.

Ottelun toisella erätauolla Markkanen osallistui laukaisukilpailuun, minkä yhteydessä hän vieraili myös TV-lähetyksen puolella.

– Meillä on julkkis talossa. Hän käveli varsin varovaisesti jään puolelle, NBC Sports Chicagon toimittaja Luke Stuckmeyer pohjusti Markkasen haastattelun.

Stuckmeyer kysyi heti alkuun Markkaselta siitä, onko hän pelannut nuorempana jääkiekkoa?

– Kavereiden kanssa. Kävin kokeilemassa joukkueessa, mutta se ei mennyt nappiin, Markkanen naureskeli.

Tätä heittoa suomalaislupaus sai tarkentaa.

– Koko ajan piti pukea niin paljon varusteita päälle. Siinä meni melkein tunti aina harjoitusten yhteydessä, joten kyllästyin siihen, Markkanen hymähti.

Bullsin paidassa Markkanen on rikkonut jos jonkinlaisia ennätyksiä jo heti ensimmäisissä otteluissa. Muun muassa NBA:n megatähti LeBron James kehui häntä Bullsin ja Cleveland Cavaliersin välisen ottelun yhteydessä.

– Miesten tasolla pelaaminen on ollut hauskaa, mutta samalla on saanut oppia eri asioita koko ajan. Tämä on ollut hyvä kokemus tähän mennessä ja toivottavasti voitamme jälleen huomenna, Markkanen viittasi Bullsin seuraavaan otteluun, jossa vastassa on Oklahoma City Thunder.

Markkaselta kysyttiin siitä, kannattaako hän Predatorsin maalivahtia Pekka Rinnettä vai Blackhawksia?

– Hurraan suomalaiskavereille, mutta toki haluan Blackhawksin voittavan, Markkanen totesi, kantaen hänelle koristeltua Blackhawksin pelipaitaa yllään.

Haastattelun jälkeen Markkanen osallistui itse laukaisukisaan. Esittelyn yhteydessä Bulls-nuorukaiselle annettiin kovat suosionosoitukset areenalla.

– Katselin hänen mailankäsittelyään käytävillä ja Markkasesta näkyi se, että hän on pelannut ennenkin jääkiekkoa, Stuckmeyer totesi.

Kisassa Markkanen täräytti kolme napakkaa kutia. Nämä kaikki paukkuivat maalissa olleeseen esteeseen, vaikka itse onnistuminen oli hyvin lähellä erityisesti viimeisen yrityksen kohdalla.