Washington Capitalsin hyökkääjä Tom Wilson, 23, taklasi 22. päivänä lauantaina kahden ottelun pelikiellon arvoisesti St. Louis Bluesin nuorta hyökkääjää Robert Thomasia.

Wilson teki sunnuntaina paluun kaukaloon ensimmäistä kertaa pelikiellon jälkeen, kun vastaan asettui harjoitusottelussa jälleen St. Louis Blues.

193-senttinen 98-kiloinen järkäle ei pystynyt pitämään itseään aisoissa, vaan taklasi toisessa erässä sikamaisesti selästä Bluesin lupaavaa hyökkääjää Samuel Blaisia, 21.

Capitalsin 1-0-avausmaalin tehneelle Wilsonille annettiin niitistä viiden minuutin rangaistus laitataklauksesta, sekä pelirangaistus.

Huippuottelua pelannut 178-senttinen ja 74-kiloinen Blais loukkaantui tilanteessa, mutta pystyi jatkamaan kuitenkin pelaamista kolmannessa erässä.

Bluesin päävalmentaja Mike Yeo oli pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa raivoissaan Wilsonin taklauksesta.

– Se oli saalistajan taklauksen, pelaajalta, joka ei oppinut asioita ensimmäisen pelikiellon aikana. Ehkä meidän pitää tulla hänen kimppuun hieman kovempaa, että hän ymmärtää asian. On rankkaa, että hän hyökkää haavoittuvassa tilassa olevaa ihmistä kohtaan, Yeo jyrähtää.

Wilsonin 22. päivä saatu pelikielto oli miehen uran ensimmäinen. Kurinpito tulee tuskin kuitenkaan katsomaan hyvällä sitä, että hän teloo heti paluuottelussaan vastustajan, joten häntä saattaa odottaa pitkä pelikielto tapauksesta.

Videomateriaalia taklauksesta ei ole vielä saatu, koska ottelua ei televisioitu.