Kesällä NHL:ssä nähtiin muutamia merkittäviä liikkeitä ja isoja hankintoja.

Osa näistä on onnistunut enemmän kuin hyvin ja osa taas on mennyt aivan pieleen.

Eniten tapetilla on ollut Vegas Golden Knightsin kevään hankinta Vadim Shipatshev. 30-vuotias venäläissentteri lähetettiin pariin eri otteeseen AHL:n puolelle. Shipatshev ei tästä innostunut ja lopulta hänet määrättiin pelikieltoon. Nyt taitava venäläissentteri on palaamassa takaisin KHL:ään.

Shipatshevin entinen tutkapari Jevgeni Dadonov on ollut sen sijaan aivan toisenlaisen tilanteen keskellä.

28-vuotias venäläislaituri on yltynyt hirmuiskuun suomalaistähden Aleksander Barkovin vierellä.

Niinkin kovaan, että kiekkoraamattu The Hockey News nimesi hänet kesän parhaimmaksi hankinnaksi NHL:ssä.

– Vegasissa mietitään aivan varmasti sitä, miten Dadonov on onnistunut niin hyvin, kun samalla Shipatshev on ollut täysi katastrofi. Samalla kun jälkimmäisenä mainittu on jo matkalla Venäjälle, Dadonov on Panthersin sisäisen maali- ja pistepörssin kärkipaikalla. Toki, tämän ei pitäisi olla edes yllätys, toimittaja Jared Clinton käy läpi.

Dadonov nakutti jo KHL:ssä hurjia tehopisteitä, mihin Clinton viittasi lopun kommentillaan.

– KHL:n viime kauden pistetahdilla hänelle pystyi ennustamaan jopa noin 75 tehopisteen kautta Panthersissa. Nyt näyttää siltä, että tuo arvio on vähättelyä. Tällä hetkellä hän on 45 maalin ja 104 pisteen tahdissa, Clinton toi ilmi osoituksia Dadonovin hurjasta pistetahdista.

– Toki tuollaiseen saldoon yltäminen on hyvin epätodennäköistä. Mutta miksei häneltä voitaisi nähdä ennustuksen mukaista kautta, mikäli hän pysyy terveenä?, Clinton kyselee.

11 ottelussa venäläislaituri on iskenyt tehot 6+8=14. Hänen kanssaan 14 pisteessä ovat myös ketjukaverit Jonathan Huberdeau (5+9) ja Barkov (4+10).

– Dadonov on istunut täydellisesti heidän rinnalle. Tuosta ketjusta on tullut nopeasti koko atlantin divisioonan vaarallisin yhdistelmä. Jos jotkut Panthersin GM:n Dale Tallonin liikkeet herättivät kummastusta kesällä, niin Dadonovin hankintaa on vaikea kyseenalaistaa, Clinton niputtaa.

The Hockey Newsin lista kesän parhaista hankinnoista:

1. Jevgeni Dadonov, Florida Panthers
2. Will Butcher, New Jersey Devils
3. Aleksandr Radulov, Dallas Stars
4. Justin Williams, Carolina Hurricanes
5. Brad Hunt, Vegas Golden Knights
6. Alex Kerfoot, Colorado Avalanche
7. Radim Vrbata, Florida Panthers
8. Thomas Vanek, Vancouver Canucks
9. Kevin Shattenkirk, New York Rangers
10. Anders Nilsson, Vancouver Canucks