New Jersey Devils varasi Nico Hischierin kesällä NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana.

Hischier kertoi varaustilaisuutta edeltävistä kokemuksistaan Players Tribunen artikkelissa. Ykkösvaraus oli mediassa isompi asia kuin nuorelle sveitsiläistähdelle. Mies joutui kotimaassaan pyöritykseen, jota ei ollut edes uskoa. Odotukset olivat korkealla, sillä kukaan sveitsiläinen ei ollut yltänyt vastaavaan.

– He kysyivät, varataanko minut ykkösenä ja mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmani. Se oli hauskaa, koska sen hetken ainut suunnitelmani oli lähteä laskemaan koskea kumiveneellä, Hischier kertoi.

Sveitsiläismedia yritti ottaa kaiken irti maansa suurimmasta lupauksesta. 18-vuotias teinitähti joutui vastaamaan myös hyvin erikoisiin kysymyksiin.

– He saattoivat udella, olenko koskaan ollut putkassa? Seuraava kysymys oli taas aivan eri. Mikä on lempipaikkani ylivoimalla? Olin todella hämmentynyt, tähtipelaaja muistelee huvittuneena.

Sunnuntaiyönä nuorella tähdellä on edessään uransa ensimmäinen NHL-runkosarjaottelu ja vastaan asettuu Colorado Avalanche. Odotukset ovat yhä korkealla, sillä sveitsiläinen teki harjoituskaudella tehopisteet 3+2=5.