Blackhawksin puhuttu treidi osoittautumassa pahaksi virheeksi – uusi pelaaja istuu katsomossa!

© Kuva: Getty Images

Niklas Hjalmarsson kasvoi kymmenessä vuodessa Chicago Blackhawksin luottopuolustajaksi ja juhli seuran kanssa kolmea Stanley Cupia.

Blackhawks halusi kuitenkin rakentaa joukkuettaan uudelleen. Hjalmarssonin kohtaloksi tuli kauppa, jossa ruotsalainen treidattiin Arizona Coyotesiin vaihdossa toiseen puolustajaan Connor Murphyyn.

Chicagon GM Stan Bowman varmasti ajatteli, että joukkue saa 24-vuotiaasta ykköskierroksen varauksesta pitkäaikaisen kärkiparien puolustajan itselleen Hjalmarssonin tilalle.

Palkkakaton suhteen Blackhawks ei suurta voittoa kaupassa tehnyt, sillä Hjalmarssonin reilu neljän miljoonan palkka ei eroa kuin muutamalla sadalla tuhannella Murphyn 3,85 vuosituloista.

Arizona sai Hjalmarssonista itselleen tarvittavaa kokemusta ja puolustaja on napannut itselleen suuren roolin uudessa seurassa.

Murphy puolestaan ei ole tähän asti istunut ollenkaan Blackhawks-valmentaja Joel Quennevillen suunnitelmiin.

Uuden puolustajan kohtalona on ollut istua joukkueen kolmesta edellisestä pelistä kaksi kertaa katsomossa. Tehopisteille hän ei yltänyt, ja peliaika pelatuissa peleissä on ollut puolustajalle vain kohtalainen noin 16 minuuttia per ottelu.

Jenkkipuolustaja ei esittänyt ihmeitä myöskään Arizonassa, vaikka potentiaali on kova. 17 tehopistettä on Murphyn kovin saldo runkosarjassa.

Nyt näyttääkin siltä, että Blackhawksille olisi ollut parasta vain pitää päävalmentajan luottopelaajiin kuulunut Hjalmarsson joukkueessaan.

Quenneville on saanut paikalliselta medialta arvostelua siitä, ettei anna Muphylle parempaa mahdollisuutta. Päävalmentaja itse on kommentoinut, että kaikki pelaajat joukkueessa kilpailevat peliajasta, ei vain yksi.

Murphy itse suhtautuu tilanteeseen matilla The Athletic -lehden mukaan.

– En halua ikinä joutua ulos kokoonpanosta, eikä sitä myöskään odota tapahtuvan, mutta se on osa tätä bisnestä, puolustaja muotoili tilannettaan.