NHL-kausi käynnistyy tulevana yönä ja tarjolla on heti melkoinen herkkupala.

Patrik Laine ja Auston Matthews kävivät kovan kisan vuoden tulokkaan tittelistä. Nyt kaksikko kohtaa heti runkosarjan avauskamppailussa.

Millaista kautta Laineelta voi odottaa? Onko Matthewsin Maple Leafs mestarisuosikki jo tällä kaudella?

Aika lyödä kehiin yhteensä 31 ennustusta tulevasta kaudesta.

Millaista menestystä eri seuroilta voi odottaa? Entä millaisia suomalaistarinoita tulevalla kaudella nähdään?

Joukkue kerrallaan:

1. Anaheim Ducks – Ankkalandia itsetutkiskelun äärelle
Runkosarjan alussa Ducks on loukkaantumissuman keskellä (Hampus Lindholm, Sami Vatanen ja Ryan Kesler). Ryan Getzlafin ja Corey Perryn suunta on ollut alaspäin. Ducksilla tekee tiukkaa yltää pudotuspeleihin. Tutkiskelun paikka, vieläkö tuleviin vuosiin Getzlafin ja Perryn johdolla?

strong>2. Arizona Coyotes – Antti ja Clayton, muuten ei, ei ja vielä kerran ei
Coyotesilla on todella nuori porukka, jonka aika ei ole vielä. Antti Raanta näyttää sen, että hänestä on ykkösmaalivahdiksi NHL:ssä. Clayton Keller on lähellä vuoden tulokkaan titteliä. Mutta silti. Ei riitä. Isoja kehitysaskeleita pitää ottaa.

3. Boston Bruins – Hyvä, mutta ei tosi hyvä
Bruinsilla riittää vaikeuksia siinä, että se pystyisi yltämään pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Bruins on yrittänyt tehdä uudelleenrakennusta. Runko ei ole vielä niin hyvä, että sillä pärjättäisiin idän kovia vastaan.

4. Buffalo Sabres – Olet liian yksin, Jack
Sabresissa nuori tähti Jack Eichel ei saa tarpeeksi tukea. Rasmus Ristolaiselta vaaditaan aivan huikeaa kautta, mutta sekään ei riitä. Sabresin rosterissa ei ole tarpeeksi laatua ja se näkyy siinä, että seura jää jälleen kerran pudotuspelien ulkopuolelle.

5. Calgary Flames – Jagr ja muut ravihevoset
Ensin: kiitos Flames. Jaromir Jagrille mahdollisuus. Kiitos. Flames on menossa oikeaan suuntaan. Sen puolustus on hyvin laadukas, maalivahtiosasto on kunnossa ja hyökkäyksessä on paljon potentiaalia. Flamesia voi povata pudotuspeleihin. Ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, mutta sitten tie nousee pystyyn.

6. Carolina Hurricanes – Sebastian Ahon vuosi
Hurricanesista tulee piakkoin Sebastian Ahon joukkue, piste. Aho oli jo vahva viime kaudella, silti pelissä näkyi vielä kehityskohteita. Kesällä on tullut lisää massaa, mikä helpottaa. Aho on fiksu kaveri ja hän huomaa mahdollisuutensa. Hän on se, joka näyttää suuntaa Hurricanesissa. Iso vuosi tulossa.

7. Chicago Blackhawks – Hei hei, Joel Quenneville
Blackhawksin rosterissa on liian paljon kysymysmerkkejä. Kärki on laadukas, mutta siinä se. Tämä on viimeinen kausi Joel Quennevillelle Blackhawksissa. Potkut tulevat keväällä, kun Blackhawks kokee jälleen uuden pettymyksen.

8. Colorado Avalanche – Hei hei, Joe Sakic
GM Joe Sakic ei pystynyt ratkaisemaan isoa kysymystä, mikä liittyi tähtisentteriin Matt Duchene’hen. Avalanchen puolustus on heikko, hyökkäys on täynnä kysymysmerkkejä, eikä Semjon Varlamov ole mitenkään poikkeuksellisen hyvä maalivahti. Taas vaikea vuosi ja potkut Sakicille.

9. Columbus Blue Jackets – Sulka hattuun Kekäläiselle vai vanha kunnon Tortorella?
Seuran GM Jarmo Kekäläinen teki mainioita liikkeitä kesän aikana. Artemi Panarin ja upeita sopimuksia. Blue Jacketsin yllä vaanii kuitenkin tummia pilviä. Rääväsuun John Tortorellan naamaan kyllästyy helposti. Blue Jackets yltää taas pudotuspeleihin, mutta tippuu avauskierroksella.

10. Dallas Stars – Paluu huipulle
Ken Hitchcock pistää rivit ojennukseen ja Starsin rosteri on huomattavasti laadukkaampi. On NHL:n parasta ykkösketjua, on John Klingbergiä ja hyviä maalivahteja. Stars menee tällä kaudella pitkälle. Niin paljon osaamista, että sen on pakko näkyä tuloksessa.

11. Detroit Red Wings – Hei hei, Ken Holland
Red Wings on surullinen tapaus. Organisaatio tuntuu olevan yhä vuodessa 2008. Red Wingsin kärki on täynnä kysymysmerkkejä, puolustus on heikko ja maalivahdit ovat arvoituksia. Seuran pitkäaikainen GM Ken Holland saa potkut tämän kauden jälkeen.

12. Edmonton Oilers – Finaalipaikka tiukoilla
Connor McDavid voi voittaa ihan rauhassa pistepörssin vaikka joka vuosi, mutta hänen pitää viedä Oilers pitkälle, jotta hän on Sidney Crosbyä parempi. Tässä tapauksessa ”pitkälle” tarkoittaa Stanley Cupin voittoa. Oilers joutuu koville jo lännessä Starsin kanssa.

13. Florida Panthers – Iso yleisö, tässä on Aleksander Barkov
Aleksander Barkov tuntuu olevan edelleen varsin aliarvostettu pelaaja ison yleisön parissa. Moni ei huomaa sitä, kuinka upeasta jääkiekkoilijasta Barkovin kohdalla puhutaan. Hänen ympärillä on ketju, joka pystyy takomaan tulosta illasta toiseen. Jos Barkov pysyy terveenä, on hän pistepörssissä 20 parhaan joukossa.

14. Los Angeles Kings – Menestysvuodet takana päin
Menestystä on vaikea povata. Kingsin runko on lähinnä kohtalainen, mutta ei mitenkään hehkutettavan hyvä. Fyysinen-Kings on murroksen äärellä. Voi yltää pudotuspeleihin, mutta tippuu viimeistään ensimmäisellä kierroksella.

15. Minnesota Wild – Tuhannen taalan kysymys
Viime kaudella Wild pelasi parhaimmillaan hyvin raikasta, mutta myös hyvin tasapainoista jääkiekkoa. Tuhannen taalan kysymys on se, että joko Wild pystyy etenemään keväällä pitkälle? Kaikki ainekset ovat olemassa, mutta löytyykö Wildilta se lisävaihde, jota vaaditaan kevään peleissä? Sitä on pakko epäillä.

16. Montreal Canadiens – Sua odotellen, Matt Duchene
Canadiens yrittää paikata pahaa sentteriongelmaa Jonathan Drouinilla. Tätä korttia katsellaan syksyllä ja mikäli homma ei toimi, liipaistaan viimeistään tammikuussa isompaa treidiä pöytään. Iso kysynnyskysymys. Maalivahtiosasto on kunnossa, puolustus on kohtalainen, hyviä laitureita löytyy. Mutta ne sentterit. Duchene? Miten olisi?

17. Nashville Predators – Kulmakiven puuttuminen tuntuu
Ryan Ellis on pitkään sivussa, mikä tietää ongelmia Predatorsille. Kyllä, puolustuksessa on Roman Josia ja P.K. Subbania, mutta Ellis on pienestä koostaan huolimatta merkittävä kulmapalanen. Predators ei yllä välttämättä edes pudotuspeleihin. Jo viime kaudella paikka oli hilkulla.

18. New Jersey Devils – Ei riitä, ei edes Nicon kanssa
Uusia hankintoja on tullut ja Devils pääsi varaamaan ykkösenä NHL-draftissa. Nico Hischier kamppailee vuoden tulokkaan tittelistä, mutta se ei riitä. Devils jää jalkoihin idässä. Tulevaisuus on valoisa, mutta papu ei riitä. Vielä.

19. New York Islanders – Kapteeni? Halli?
Tällä hetkellä Islanders on yksi sekasoppa. Ykköstähti John Tavares ei ole tehnyt jatkosopimusta seuran kanssa. Siirtohuhut voimistuvat kauden edetessä. Samalla ilmoilla on kriittinen hallikysymys. Barclays Center on nähty ja koettu. Ei toiminut. Mutta minne sitten? Entä menestys? Sitä ei tarvitse odotella. Sitä ei tule.

20. New York Rangers – Ikävä Anttia
Antti Raannasta luopuminen oli tyhmä päätös Rangersilta. Henrik Lundqvist on jo konkari, eivätkä hänen otteet ole olleet kovin tasaisia. Ondrej Pavelec ei ole kunnon kirittäjä. Rangers on mukana kovassa divisioonassa, jossa ei voi antaa tasoitusta kilpailijoille. Ja Rangers antaa. Sen pituinen se.

21. Ottawa Senators – Naapurin jaloissa
Senatorsin kärkiosasto ei ole mitenkään poskettoman terävä, mutta seurasta löytyy Erik Karlsson. Hurja dynamo, joka siivittää Senatorsin pudotuspeleihin myös tällä kaudella. Pudotuspeleissä taival kuitenkin katkeaa hyvin nopeasti. Viereisen kaupungin Leafs on vahvempi. Jo se sinetöi Senatorsin kohtalon.

22. Philadelphia Flyers – Taitoa on niin järkyttävästi – mutta ei menestystä
Nolan Patrick haltuun ja sentteriosastolle lisää laatua. Flyersilla on hirveästi taitoa, mutta peräpää vuotaa. Maalien muodossa. Brian Elliott ei ole ratkaisu maalivahtiongelmiin. Flyersia voi povata pudotuspeleihin, mutta matka katkeaa hyvin nopeasti siellä.

23. Pittsburgh Penguins – Aivan kolmannessa kiinni
Kolmas peräkkäinen mestaruus sinetöisi Penguinsin aseman NHL:n isona dynastiana. Idässä Penguins on iso suosikki, eikä sen runko ole niin heikko, etteikö sillä voisi potkia taas pitkälle. Finaaleissa.

24. San Jose Sharks – Aika jälkeen Thorntonin ja Marleaun
Toinen seuralegendoista lähti, toinen jäi. Joe Thornton pelaa vielä vuoden, mutta sitten upea taival päättyy. Sharksin pitää löytää uutta tulivoimaa. Oikeastaan varsin nopeasti, sillä Sharks jää jo nyt pudotuspelien ulkopuolelle.

25. St. Louis Blues – Tarasenko riittää, riittävätkö muut?
Lännessä Blues kuuluu hyvin joukkoon, mutta laatu ei riitä Stanley Cup -finaaleihin asti. Tiukkaa tekee siinä, että Blues yltää lännen välieriin. Mukana kun on Starsia, Wildia, Winnipeg Jetsiä ja kumppaneita. Vladimir Tarasenko ei pysty yksin kaatamaan heitä.

26. Tampa Bay Lightning – Farssi jää yhteen kauteen
Viime kauden romahdus oli vain pieni sukellus. Terve Steven Stamkos, entistä parempi Nikita Kutsherov ja Norris-ehdokas Victor Hedman. Penguinsille Lightning ei kuitenkaan mahda mitään.

27. Toronto Maple Leafs – Kannujuhlat kesällä 2019
Torontossa asiat ovat hyvin. Kannua ei nostella vielä tällä kaudella, mutta sitä seuraavalla kyllä. Maple Leafsin hyökkäyksessä on hurjasti laatua jo nyt, mutta puolustukseen seura kaipaa vielä lisää osaamista. Tällä kaudella matka jatkuu pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta eteenpäin, mutta päätyyn asti seura ei yllä.

28. Vancouver Canucks – Hyvästit Sedineille
Henrik Sedin ja Daniel Sedin eivät ole enää parhaiden pelivuosiensa tasolla. Markus Granlundilta voi odottaa väkeviä otteita. Canucksin ongelmat ovat puolustuksessa ja maalivahtiosastolla. Ei asiaa pudotuspeleihin. Keväällä päättyy myös Sedinien aika Vancouverissa.

29. Vegas Golden Knights – Ei vielä, ei todellakaan vielä
Vegasissa pelataan hyvää lätkää ensi kaudella, mutta papu ei riitä pudotuspelipaikkaa varten. Golden Knights on hyvin mielenkiintoinen seura siirtorajalla. James Neal, Jonathan Marchessault, David Perron… kovia kaloja riittää!

30. Washington Capitals – ”Hitto kun ei viime kaudella voitetttu!”
Washingtonissa voittoikkuna meni kiinni. Viime kauden Capitalsilla oli aivan järisyttävän kova rosteri ja sillä olisi pitänyt menestyä. Kesällä tuli isoja muutoksia ja ne näkyvät. Ei potki pitkälle idässä.

31. Winnipeg Jets – Patrik Laineen historiallinen kausi
Jo viime kaudella Laine olisi voinut nakuttaa 40 maalia ilman tammikuussa tullutta aivotärähdystä. Nyt? Laine on hankkinut lisää voimaa, mikä näkyy monella tapaa. Miksi Laine ei voisi rikkoa legendaarista 50 maalin rajapyykkiä? Jo Jetsin laadukkaalla ylivoimalla hän pyssyttää ison läjän osumia, minkä päälle onnistumisia tulee myös tasakentällisin.