EA Sports:n vuosittain julkaisema NHL-pelisarja saa jälleen jatkoa NHL 18 pelillä, joka saapuu markkinoille syyskuun 15. päivä PlayStation ja Xbox -konsoleille. NHL-pelisarja on ollut kärkipaikoilla Suomen myydyimpien videopelien joukossa jo useamman vuoden.

Koko NHL-pelisarjan historian aikana pelinkehittäjien tavoitteena on ollut tehdä pelistä mahdollisimman realistinen siten, että se jäljittelee oikeaa NHL jääkiekkoa. Pelinkehittäjät ovatkin taas hioneet pelattavuutta ja muita ominaisuuksia huippuunsa vuoden päivät. Tänä vuonna syynissä on ollut erityisesti monipuolisempi mailankäsittely.

Hyökkääjät ovat saaneet uusia harhautusmahdollisuuksia, kuten esimerkiksi yhden käden harhautukset ja jalkojen välistä laukominen. Puolustuspäässä puolestaan kohdennetut ja pidennetyt kiekonriistot sekä hallitumpi mailapuolustus on parantunut huimasti edellisiin vuosiin verrattuna. Kikkailu on siis monin verroin hauskempaa tänä vuonna.

Oikeassa NHL-liigassa kulunut vuosi on ollut nuorten tulokkaiden kulta-aikaa Auston Matthewsin sekä Patrik Laineen paistatellessa valokeilassa. Kesäkuussa pidetyssä NHL Awards-gaalassa Matthews nappasikin ”Best Rookie” -palkinnon Laineen nenän edestä. Nuoret tähtipelaajat eivät ole jääneet huomiotta myöskään tämän vuoden NHL-pelissä. EA Sports tuo nimittäin uuden HUT Rookie -erikoiskorttityypin suosittuun Hockey Ultimate Team -pelimuotoon. HUT Rookie -kortteja on 31 kappaletta ja ne koostuvat jokaisen NHL-joukkueen yhdestä nuoresta tähdestä. Nuoria suomalaistähtiä edustavat Winnipeg Jetsin Patrik Laine, Florida Panthersin Alexander Barkov sekä Carolina Hurricanesin Sebastian Aho.

Pelistä on saatavilla kolme eri versiota; Standard, Young Stars sekä Young Stars Deluxe, joista jokainen tarjoaa toistaan paremmat ennakkotilaajan edut. Peli julkaistaan sekä Xbox One että PlayStation 4 konsoleille 15. syyskuuta, mutta Yong Stars versioiden ennakkotilaajat pääsevät pelaamaan jo 12. syyskuuta.