Perjantaina alkava Liiga tarjoaa kiekkoyleisölle runsaasti keskushyökkääjiä, joiden taidot tulevat nousemaan suureen arvoon pitkän kauden aikana.

SuomiKiekko listaa omille joukkueilleen tärkeimmät keskushyökkääjät, joiden tehtävänä on tiukoissa paikoissa ottaa koko muu joukkue reppuselkään.

1. Jarkko Immonen, JYP

Kokenut huippuhyökkääjä on yksi koko sarjan parhaista pelaajista ja todellinen viilipytty pahoissa paikoissa. Immoselta ei odoteta enempää kuin johdattaa JYP kohti Suomen mestaruutta, mutta toisaalta tähtihyökkääjällä on kaikki ominaisuudet onnistua tehtävässä.

Koko sarjan kovin hankinta kesän siirtomarkkinoilta.

2. Ilari Filppula, TPS

Vanhempi Filppula on jopa aliarvostettu pelaaja meriitteihinsä nähden. Johdatti kertaalleen TPS:n Suomen mestaruuteen keväällä 2010, minkä jälkeen dominoi liigajäitä Jokereissa tehden runkosarjassa 54 tehopistettä.

Sen jälkeen alkoi muutaman vuoden kierros Euroopassa, mikä päättyi loistavaan kauteen SHL-seura Malmö Red Hawksin riveissä. Filppula teki Ruotsissa kevään pudotuspeleissä 13 ottelussa tehot 1+10, joten 35-vuotiaalla sentterillä on vire kohdillaan.

Filppula tulee olemaan isossa roolissa Tomi Kallion rinnalla TPS:n ykkösketjussa sekä ylivoimalla.

3. Matti Järvinen, Tappara

Järvisen nimi kannattaa nyt viimeistään poimia ylös Tapparan kokoonpanosta. Ei johda ykkösketjua, mutta 195-senttinen keskushyökkääjä tulee paikkaamaan sitä aukkoa joukkueessa, jonka kahden suunnan huippusentteri Jani Lajunen jätti taakseen siirtyessään Sveitsiin.

27-vuotiaan Järvisen tasosta kertoo paljon, että onnistui pelaamaan kolme erittäin tasaista kautta SaiPassa, mikä ei ollut helppo tehtävä. Noin 30 tehopisteen keskiarvolla Lappeenrannassa pelannut sentteri tulee nousemaan täysin uudelle tasolle, kun samassa ketjussa pelaa Jukka Peltolan ja Tomas Zaborskyn tasoisia hyökkääjiä.

4. Juhani Tyrväinen, HIFK

Tyrväisellä on jopa kohtuuttoman isot saappaat täytettävänä hieman sekasortoisista asetelmista kauteen lähtevän HIFK:n keskikaistalla, kun muuten joukkueen keskikaista hakee pahasti roolituksiaan.

Tämän takia Tyväiselle on tarjolla niin paljon peliminuutteja Helsingissä kuin hän jaksaa vain raataa.

Viime kaudella runkosarjan yhdeksänneksi 43 tehopisteellään kohonnut Tyrväinen lähtee HIFK:ssa vakiinnuttamaan paikkaansa sarjan huippusenttereiden joukossa. Työmoraalia ei taitojen lisäksi puutu, joten onnistuessaan nousee varmasti HIFK-kannattajien suosikkeihin.

5. Sami Sandell, Ilves

Jos nyt Sandell pysyisi kunnossa, olisi hän erittäin arvokas yksittäinen tekijä siihen, että Karri Kiven valmentamalla Ilveksellä olisi mahdollisuus menestyä.

Kiekollisilta taidoiltaan Sandell on huippusentteri. Siitä kertovat hänen Ilveksessä 112 edellisessä runkosarjan ottelussa tehdyt 87 tehopistettä.

Isona miinuksena vain on se, että Sandell on kahden kauden aikana pelannut yhteensä 16 ottelua.

Nyt mies on lähellä täyttä kuntoa ja pukenut pelipaidan ylleen harjoituspeleissä. Täydessä kunnossa hän on Ilveksen tärkein hyökkääjä erityisesti ylivoimalla.