Tapparan tähtipuolustaja tuuliajolla – kuka olisi uskonut?

Liigan runkosarjan alku on ollut vähintään haasteellinen Tapparan kiekolliselle huippupuolustajalle Otso Rantakarille.

Viime kaudella loistavat 30 tehopistettä iskenyt ja pudotuspeleissä loistanut 23-vuotias Rantakari on ollut selvästi heikoin lenkki Tapparan takalinjoilla.

Paljon kertoo se, ettei hän ole poistunut yhdestäkään ottelusta teholukema plussalla. Sen sijaan plus-miinus-lukema on rumasti pakkasella kahdeksan pykälän verran, kun otteluita on takana saman verran.

Tehopisteitä on kertynyt 1+1. Rantakari on jäänyt koko ajan pienemmälle vastuulle päävalmentaja Jukka Rautakorven johtamassa joukkueessa. Keskiviikkona Lukkoa vastaan hän oli joukkueen seitsemäs puolustaja ja kellotti vain reilut yhdeksän minuuttia peliaikaa.

Isossa roolissa viime kaudella pelannut puolustaja on muutenkin illasta toiseen jäänyt maltillisille peliajoille, kun esimerkiksi joukkueen ykköspuolustaja Mikko Lehtonen kellottaa parhaimmillaan yli 25 minuutin aikoja.

Myös miehen naamasta näki, että tuska on kasvanut puserossa. Useampaan otteeseen Rantakari tuijotteli hallin kattoon, kun ratkaisut kiekon kanssa eivät osuneet nappiin.

Rantakarin oletettiin ylivoimaspesialistina taistelevan puolustajien pistepörssin kärkisijoista viime kauden tavoin, mutta nyt näyttää siltä, että hän on ajautumassa vaikeaan tilanteeseen Rautakorven joukkueessa.

Henri Havusela