Suomalaispakki hylkäsi tarjoukset Euroopasta, tavoitteet kirkkaasti NHL:ssä – ”Ei sinne mennä peruuttelemaan”

© Kuva: Getty Images

TIKKURILA. Heinäkuun alusta lähtien ilman sopimusta ollut puolustaja Petteri Lindbohm allekirjoitti yhden vuoden mittaisen jatkopaperin St. Louis Bluesin kanssa myöhään maanantai-iltana.

Bluesin harjoitusleiri alkaa syyskuun 15. päivä, joten 23-vuotiaan Lindbohmin sopimus syntyi aivan viime tingassa. Vielä ei kuitenkaan ole varmaa, kerkeääkö suomalaispakki leirin alkuun, koska hänen pitää odottaa työviisumia Yhdysvaltoihin.

Lindbohm kärsi viime kauden lopulla olkapäävamman, joka vaati leikkauksen alkukesästä. Bluesiin kuudennella kierroksella (176.) valitun puolustajan vamma on kuitenkin nyt paranemaan päin.

– Olkapää tuntuu hyvältä. Ei se vielä 100 prosenttinen ole, mutta kiekkotuntuma alkaa tulla jo takaisin pikkuhiljaa, kasvattiseuransa Kiekko-Vantaan harjoituksissa ollut Lindbohm kertoo SuomiKiekolle.

Syy sopimuksen syntymisen venähtämiseen johtui osittain olkapäävammasta, sekä osittain muiden mahdollisten pelipaikkojen kartoittamisesta.

– Katottiin miten olkapää kuntoutuu ja mitä muita mahdollisuuksia mulla on. Tehtiin kuitenkin päätös, että NHL-paikkaa haetaan, Lindbohm vakuuttaa.

Lindbohmille tarjottiin pelipaikkaa Euroopasta, mutta miehen tavoitteet ovat silti kirkkaasti ”taalaliigassa”.

– Euroopassa olisi ollut hyviä mahdollisuuksia mihin mennä, mutta oma päätavoite on, että saisin NHL-paikan ja olisin NHL-puolustaja. Sen eteen mennään pienillä askelilla kerrallaan.

Lindbohm lähtee tavoittelemaan NHL-leiriltä paikkaa kiven kovasta Bluesin ryhmästä, joka on tuottanut loistavia nuoria NHL-puolustajia tasaisesti vuodesta toiseen.

– Ei sinne mennä peruuttelemaan. Ei se mikään pettymys ole, jos kausi alkaa AHL:ssä, mutta kauden aikana tavoitteena on kuitenkin vakiinnuttaa paikka NHL:ssä.

Lindbohmilla on edessään vaikea tehtävä NHL-kokoonpanoon pääsemisessä, koska Bluesin puolustuksessa on seitsemän vakituista NHL-puolustajaa, joilla on taskussaan yksisuuntainen sopimus. Myös huippulupaavaat nuoret puolustajat Jordan Schmaltz ja Vince Dunn himoitsevat viimeisiä paikkoja joukkueen takalinjoilta.

– Ei se helppo paikka ole, mutta se on vain hyvä asia. Itse pelaan vain paremmin, mitä tiukempi paikka ja kovempaa kilpailu on, Lindbohm uskoo itsevarmasti.

Lauri Saastamoinen, Tikkurila
Twitter: @LauriSaasta


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!