Raaka työnteko leimannut syvälle sukeltaneen HIFK:n treenejä: ”Meillä on joukkue, joka ei sitä kaihtaisi”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n syyskausi on mennyt täysin penkin alle. Koska joukkue jää CHL:ssä alkulohkoon eikä se ole kyseisessä turnauksessa voittanut peliäkään, herättää helsinkiläisten iskukyky kysymysmerkkejä uuden liigakauden alla.

Kippari Lennart Petrellin mukaan meno on kuitenkin ollut lupaavaa. Harjoituksissa hikipisarat ovat lentäneet.

– On aika reipasta ollut meno tähän asti. Me joudutaan jonkin verran pelin ja fysiikan kanssa jumppaamaan. Se tietää sitä, että aika paljon hiki lentää treeneissä, HIFK:n kevään 2011 suomenmestari kehui Liigan avaustilaisuudessa tiistaina.

HIFK:n peräsimeen toukokuussa nimetyn päävalmentaja Ari-Pekka Selinin joukkueessa työntekoon suhtaudutaan ammattiylpeydellä.

– Kyllä siinä selvä suunnitelmallisuus ja raaka työnteko ovat tulleet (esille). Meillä on onneksi sellainen joukkue, joka ei niitä kaihtaisi, Petrell kiitteli viitaten HIFK:n harjoituskauden antiin.

Helsinkiläiset ovat siis uusissa käsissä, sillä penkin takana vastuun otti Selin. Myös kapteenistossa on tapahtunut muutoksia. Apukapteenin virasta kertova A-kirjain vaihtui C:ksi Petrellin rinnassa.

– Kun on seurannut isoja persoonia kantaen C:tä rinnassa ja nyt on yksi heistä, niin kyllä se aika iso juttu on minulle, hyökkääjä hehkutti kapteenin roolista.

HIFK:n kausi alkaa viime kevään pronssiottelu-uusinnalla. Joukkue matkaa himmeimpiä mitaleita juhlineen JYP:n vieraaksi perjantaina.

Miska Miettinen, Helsinki