Pitääkö olla huolissaan, KalPa? ”Pelin taso vaihtelee liikaa”

© Kuva: Juha Tamminen
KooKoo ideajoukkueena Liigassa! Lunasta talletusbonus!

Kuopion KalPan taival jääkiekon Mestarien liigassa on kääntynyt lupaavan alun jälkeen tuskaiseksi.

Avausottelussaan KalPa voitti kotona Ruotsin suurjoukkueen Malmö Redhawksin 6–4, mutta sen jälkeen on tullut kolme tappiota. Loppuviikon vieraskiertueella KalPa hävisi Kometa Brnolle jatkoajan jälkeen 2–3 ja eilen Malmölle selväsi 2–6.

Neljän ottelun jälkeen KalPalla on kasassa neljä pistettä, ja jatkopaikka on jo lähes livennyt käsistä. B-lohkoa johtava Kometa on kuusi ja Malmö viisi pistettä kuopiolaisten edellä.

Joukkueen valmennustiimiin kuuluva Marko Tuomainen ruoti joukkueen esityksiä seuran nettisivujen haastattelussa.

– Isossa kuvassa pelin taso vaihtelee hieman liikaa. Meillä on kyky pelata rohkeaa ja kovatempoista peliä, mutta nuorella joukkueella tilanteiden tunnistamisessa on vielä opittavaa, mikä vaikuttaa ottelun kulkuun ja lopputulokseen, Tuomainen puntaroi kokonaiskuvaa.

Viikonloppu sisälsi Tuomaisen mukaan kahdesta tappiosta huolimatta hyviäkin asioita.

– Brnossa saatiin taas lisää oppia kovatempoisesta ottelusta ja kamppailusta sekä intensiivisessä ympäristössä pelaamisesta äänekkään kotiyleisön edessä. Pystyttiin pelaamaan laadukas ottelu yhtä eurooppalaista kärkijoukkuetta vastaan vieraissa ja ottamaan vielä piste mukaan.

– Malmössä opittiin vastustajalta pelitemmosta ja miten voi tehdä peliä laadukkaasti kovassa temmossa ja paineen alla. Posina Malmösta saatiin hyvää tietoa pelaajista, heidän luonteestaan ja reaktioistaan haastavilla hetkillä.

KalPan seuraava ottelu on Liigan avaus, ”Savon derby” Jukureita vastaan Mikkelissä.

KooKoo ideajoukkueena Liigassa! Lunasta talletusbonus!