Nuorten MM-kotikisoissa isoksi sankarihahmoksi noussut Kasperi Kapanen on tällä hetkellä vaikean paikan keskellä.

Kapanen antoi viime keväänä näyttöjä siitä, että hän on valmis pelaamaan NHL:ssä. Toronto Maple Leafsin riveissä Kapanen nakutti muun muassa ratkaisumaaleja pudotuspelisarjassa Washington Capitalsia vastaan.

Nyt?

Tie on pahasti tukossa.

Kapanen on harjoitellut Maple Leafsin harjoitusleirillä niin sanotussa kakkosryhmässä, eli niiden pelaajien kanssa, jotka todennäköisesti lähetetään AHL:n puolelle.

Sportsnetin toimittajan Chris Johnstonin jutussa Kapanen saa tukea varsin läheltä. Nimittäin isältään Sami Kapaselta, joka toimii tällä hetkellä KalPan päävalmentajana.

Muutama vuosi sitten oman pelaajaurana päättänyt Kapanen puhui muun muassa siitä, millaista nuorelle pelaajalle on katsoa, kun muut samanikäiset nuoret pelaajat lunastavat entistä suurempaa roolia omissa NHL-seuroissaan.

– Mielestäni se on ihan luonnollista. Nuoret pelaajat vertailevat itseään muihin koko ajan ja se kohdistuu niin samanikäisiin kuin vuotta tai kahta vanhempiin. Nuorena pelaajana sitä on vähän sillä tavalla, että ”ok, he ovat siellä ja siellä, mutta miksi minä en pelaa tuolla?”, Kapanen puhui NHL-paikoista.

– Sitä hämmentyy hyvin helposti ja menettää oikeanlaisen ajattelutavan.

Aikanaan Kapanen itse murtautui NHL:ään vasta 22-vuotiaana.

– Nuorena pelaajana kaikista vaikein juttu on pysyä kärsivällisenä. He haluavat näyttää koko maailmalle sen, että mihin he kykenevät. He haluavat saada nimen tehotilastoihin, maalisarakkeisiin ja ylipäätänsä he haluavat tehdä omaa nimeään tutuksi. Ja kyllä sen ymmärtää. Pienenä he ovat olleet hyvin hyökkäävissä rooleissa ja he ovat kantaneet isoa vastuuta omissa joukkueissaan tekemällä voittomaaleja tai rakentamalla huippupaikkoja tärkeillä hetkillä.

– Sitten sitä tulee NHL:ään, missä vastassa on pelaajia, jotka ovat olleet mukana sarjassa jo vuosien ajan. Heillä kaikilla on yhtä paljon taitoa, mutta heillä on kokemusta NHL:ssä pelaamisesta. He saattavat olla myös fyysisesti valmiimpia.

Vaikka Kasperi Kapanen saattaa aloittaa kauden AHL:ssä, uskoo hänen isänsä Sami siihen, että NHL-tilaisuus tulee eteen enemmin tai myöhemmin.

– Ajatuksen tasolla hän on päättänyt murtautua NHL:ään. Hän meni Pohjois-Amerikkaan normaalia aiemmin, jotta hän pääsi nopeasti rajun työnteon pariin. Hän yritti näyttää sen, että hän on sitoutunut tekemään kaikkensa, jotta hän lunastaa paikan joukkueesta.

– Ja juuri noin sen pitää mennä nuorten pelaajien kohdalla, isäpappa Sami mietti.