NHL-tähtisentteri piakkoin pakkomyynnin kohteena? – ”Se olisi kiusallista”

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen tähtisentterin Matt Duchenen tilanne on puhuttanut jo pitkän tovin NHL:ssä.

Duchene, 26, nousi isosti siirtohuhujen keskelle viime kaudella, kun Avalanche rämpi pohjamudissa.

Avalanche tutkaili mahdollisuuksia, joissa se olisi sekoittanut pakkaa muutamilla pelaajakaupoilla. Näitä ei ole kuitenkaan näkynyt.

Nyt Duchenen kohdalla saatetaan ajautua jopa pakkomyynnin äärelle.

– Duchenella on sama agenttiyhtiö, joka edustaa myös David Pastrnakia. He ovat yrittäneet hoitaa näitä asioita mahdollisimman vähin äänin, mahdollisimman tehokkaasti ja mahdollisimman kunnioittavasti. Duchene on NHL-ammattilainen, eikä hän halua lähteä Avalanchesta myrskyisästi tai paha maku suussa. Hän toivoi, että tämä tilanne olisi saatu kuntoon jo ajat sitten. Nyt toive on, että asia ratkeaa ennen Avalanchen harjoitusleirin alkua, TSN:n toimittaja Darren Dreger sanoi vieraillessaan WGR550-radiokanavalla.

– Tämä tapaus on ollut hieman jumissa jo useiden kuukausien ajan, mutta nyt kaikki saattaa kääntyä aivan päälaelleen. Paine alkaa kertyä Avalanchen ja sen GM:n Joe Sakicin suuntaan, sillä tämä tapaus pitäisi saada ratkaistua seuraavien 14 päivän sisällä.

Dreger avasi samalla yhtä ongelmatekijää, joka on luonut haasteita Duchenen kauppaamiselle.

– Tässä on kestänyt niin pitkään siksi, että Sakicilla on ollut ja on edelleen paljon korkeammat odotukset Duchenea kohtaan, mitä tämä näytti viime kaudella. Myös Duchene itse ajattelee samalla tavalla. Olen aivan varma siitä, että hän on treenannut entistä kovempaa, jotta hän pystyy palaamaan korkealle tasolle ensi kaudella. Silti, jos taas katsoo muiden seurapomojen näkökulmasta, he yrittävät tehdä kauppoja viime kauden tehojen ja numeroiden perusteella. He eivät luo ennusteita sille, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

Viime kaudella Duchene nakutti 77 runkosarjaottelussa tehot 18+23=41. Duchene oli koko NHL:n tehotilaston häntäpäässä lukemalla -34.

Dregerin mukaan Avalanche yrittää yhtä vahvistaa puolustustaan, mikä näkyy myös Duchenen hintalapussa. Aikataulu on kuitenkin luomassa oman vivahteensa kauppa-aikeille.

– Uskoisin, että nyt ilmoilla on takaraja ja aikataulu, koska voi vain miettiä sitä, että Duchenen pitäisi mennä takaisin Avalanchen pukukoppiin, osallistua harjoitusleirille, kohdata toimittajien kysymykset ja niin edelleen. Ehkä hän joutuu tekemään niin, mutta se olisi kiusallista, Dreger miettii.

Duchenea on viety huhuissa muun muassa Nashville Predatorsiin ja Columbus Blue Jacketsiin. Predators on etsinyt kärkiketjujen hyökkääjää sen jälkeen, kun seura menetti James Nealin kesän laajennusdraftissa Vegas Golden Knightsille. Blue Jackets taas haluaisi mielellään toisen kovan tason sentterin Alexander Wennbergin tueksi.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!