Murskaako suomalaisvahti venäläistähden jatkoaikeet NHL:ssä? – ”Päätös voi mennä hyvin vaikeaksi”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Leijonien avuksi viime kevään MM-kisoihin saapunut Joonas Korpisalo yrittää ansaita ensi kaudella lisää peliaikaa Columbus Blue Jacketsin riveissä.

Korpisalon asema seuran kakkosvahtina on vakiintunut kesän aikana. Blue Jackets kauppasi ruotsalaisvahdin Anton Forsbergin Chicago Blackhawksiin, minkä lisäksi seura menetti jo aiemmin Curtis McElhinneyn siirtolistalta Toronto Maple Leafsiin.

The Athleticin toimittaja Aaron Portzline pureutui Korpisalon asemaan Blue Jacketsin organisaation sisällä.

– Jos kaikki menee suunnitellusti, Korpisalolle voi odottaa noin 20-22 starttia ensi kaudelle. Kuviossa on kuitenkin yksi juju mukana. Korpisalo on enää 35 pelin päässä siitä, että hänet pitää laittaa siirtolistalle, mikäli Blue Jackets haluaa laittaa hänet farmiin. Mikäli (Sergei) Bobrovski pysyy terveenä, niin on vaikea nähdä Korpisalon pelaavan 35 peliä. Tämä on kuitenkin viimeinen kausi, milloin Korpisaloa voi liikutella kunnolla farmin ja NHL:n välillä. Toinen juttu on se, että Blue Jackets pelaa 17 kertaa peräkkäisinä päivinä, noin kolmesti kuussa. Korpisalon kohdalla noita ottelupareja voi merkata jo nyt kalenteriin, Portzline käy läpi.

Kesällä Korpisalo, 23, allekirjoitti kahden vuoden mittaisen sopimuksen. Kyseisenä ajanjaksona Korpisalo voi antaa näyttöjä tulevaisuutta ajatellen.

– Korpisalo on erittäin hyvin liikkuva ja nopea maalivahti, joka pohjaa pelinsä urheilullisuuteen. Monet asiantuntijat näkevät hänessä potentiaalia tulevaisuuden ykkösvahdiksi NHL:ssä, mutta hän ei yllä siihen asemaan, mikäli hän ei pysty korjaamaan perustasoaan ja sijoittumistaan. Häneltä nähdään välillä aivan huimia torjuntoja, mutta samalla hänen pitää pystyä venymään kiekon eteen muutamia kertoja enemmän per peli, Portzline analysoi.

Kevään MM-kisoissa Korpisalo kävi melkoista vuoristorataa Leijonien maalilla, menettäen lopulta ykköstorjujan aseman Harri Säterille. Vaikka Korpisalo ei ollut välttämättä kovin huono niissä peleissä, joissa hänet vaihdettiin pois maalilta, menetti hän kuitenkin Leijonien valmennuksen luottamuksen.

Blue Jacketsissa Korpisalon pitäisi pystyä lunastamaan nimenomaan lisää luottoa muun muassa päävalmentajalta John Tortorellalta.

– Hän pitää näyttää se, että hän pystyy pelaamaan isoissa peleissä. Bobrovskilla on tällä hetkellä hyvin vankkumaton asema ykkösvahtina. Hän on toiseksi parhaiten palkattu maalivahti koko NHL:ssä, joten jos lyhyellä aikavälillä katsoo, niin Korpisalon paras sauma ykkösvahdin rooliin voisi löytyä jostain muualta.

– Juju tässä on kuitenkin se, että Bobrovskilla on jäljellä enää kaksi vuotta nykyistä sopimusta. Blue Jackets voi tehdä hänelle jatkon ensi kesänä, mutta mikäli venäläisvahdilta nähdään jälleen ailahtelevia otteita pudotuspeleissä ja Korpisalon kehitys on nousujohteista, päätös voi mennä hyvin vaikeaksi, Portzline pyörittelee Blue Jacketsin maalivahtiasetelmaa tulevien vuosien osalta.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS