© Kuva: Juha Tamminen

Liigavalmentaja lyttäsi tylysti pelitapakeskustelun – ”Puhutaan pelinopeudesta ja kaikesta muusta höpöhöpö-taktiikasta!”

Porin Ässien päävalmentaja Jyrki Aho oli eilen illalla tietysti mielissään, kun hänen johtamansa Pata-joukkue oli hakenut vieraspisteet Hämeenlinnasta Ville Korhosen viimeisen minuutin alivoimamaalilla.

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Aho otti vahvasti kantaa tämän syksyn suoranaiseksi muoti-ilmiöksi nousseeseen pelinopeus-keskusteluun.

– Pari erää olimme pikkuisen jäljessä. Ensimmäisessä erässä oli tosi vaikeita hetkiä, mutta selvisimme niistä, Aho alusti voimakkaan puheenvuoronsa.

– Kun täällä aina puhutaan kaikesta pelinopeudesta ja höpöhöpö muusta kaikesta taktiikasta, niin kuitenkin viime kädessä taistelulla on paljon isompi merkitys kuin sillä, missä se ukko seisoo. Kuitenkin nimenomaan tunnetila merkitsee, Aho paalutti.

Juuri ratkaisevilla hetkillä Ässien tunnetila oli Ahon mukaan kohdallaan.

– Kolmas erä oli meidän paras erä, ja siinä meiltä löytyi pelirohkeutta ja halua voittaa sitä peliä. Kun kilvoiteltiin voitosta, niin pelasimme parhaimmillamme. Se on tietysti hyvä merkki ja kertoo noista ihmisistä, jotka tuolla kopissa ovat, Aho linjasi.

Voit katsoa HPK-Ässät-ottelun lehdistötilaisuuden kokonaisuudessaan tästä HPK:n nettisivuille vievästä linkistä.

Harri Pirinen

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!