Kokemus väheni, mutta Lasse Kukkonen jäi – Kärpät uuteen kauteen ammentaen oppia pettymyksestä

© Kuva: Juha Tamminen

Kärppien viime kausi päättyi floppiin. Sana kuvastaa joukkueen sesonkia valehtelematta, sillä menestymään tottuneen oululaislauman urakka liigakaudella 2016-17 tyssäsi jo pudotuspelien avauskierrokselle.

Joukkueen kokenut kapteeni Lasse Kukkonen johtaa ryhmää, joka on jonkin verran kokenut muutoksia. Kokeneemmista Mika Pyörälä suuntasi Sveitsiin, Ilkka Mikkola puolestaan häärii nykyisin joukkueen taustoilla.

Onko Kukkosen rooli täten kasvussa joukkueen sisällä?

– Ei ole, meillä on hyviä nuoria jätkiä kasvanut siihen rooliin. Mikkolan voi nykäistä toimistolta koppiin sitten kun tarvitaan, Kukkonen virnisti liigakauden avaustilaisuudessa tiistaina.

Puhtaalta pöydältä

Kärpät lähtee perjantaina alkavaan kauteen uudesta tilanteesta. Joukkueessa on käynnissä uudelleenrakentamisen vaihe, ja siinä menneen kauden draaman kaari voi olla jopa opettavaisena tarinana.

– Aletaan taas rakentamaan uutta starttia. Varmasti oli opettavainen kausi, kyllä tuollaisen läpikäyminen pistää arvioimaan sitä, että mitä on tehty ja mitä on tehty omalta kohdalta, Kukkonen järkeili.

Vaikka jääkiekko joukkuepeli onkin, tietää kokenut arvokisakävijä sen, että myös henkilökohtaista tekemistä pitää kyseenalaistaa.

– Ihan hyvä oppia taas kriittisemmin katsomaan omaa tekemistä.

Kärppien kausi alkaa HPK:n vieraana perjantaina.

Miska Miettinen, Helsinki