Sveitsiläinen EV Zug ja Jyväskylän JYP avasivat maalihanat kunnolla jo Mestarien liigan ottelun avauserässä. Isäntäjoukkue Zug oli maalitalkoissa pikkuisen etevämpi ja johtaa ensimmäisen erän jälkeen maalein 3–2.

Suuren osan avauserän jälkeisistä tappiolukemista saa ottaa piikkiinsä JYPin pitkän linjan luotto- ja peruspuolustaja Mikko Kalteva. Tämä syötti kahdesti lähes identtisessä tilanteessa omalla siniviivalla kiekon suoraan Zugin tehokkaimmalle pelaajalle Garrett Roelle. Kummallakin kerralla ”Top Scorer” -logo selässään viilettävä Roe karkasi, kiitti nöyrästi ja toimitti kiekon JYP-vahti Eetu Laurikaisen selän taakse.

JYPin maaleista vastasivat 1–1-tasoituksen b-pisteen kaaren päältä vastakiekkoon täräyttänyt Juuso Vainio sekä vain 14 sekuntia ennen erän loppua JYPin ylivoimamaalillaan mukaan peliin nostanut Juha-Pekka Hytönen.