Harvoin on nähty Jyväskylän JYPiä sellaisessa pyörityksessä kuin parhaillaan käynnissä olevassa Mestarien liigan vierasottelussa sveitsiläistä EV Zugia vastaan.

Liekö pitkä Keski-Euroopan reissu vai mikä sekoittanut jyväskyläläisten biorytmit, mutta joukkue on niin sanotusti pesukoneessa. Kahden erän jälkeen Zug johtaa ottelua peräti 6–2, ja kenttätapahtumien perusteella näyttää siltä, että linkous ja mankelointi ovat vielä tulossa päätöserässä.

Avauserässä peruspakki Mikko Kalteva oli hankkinut ”syöttöpisteen” kahteen Zugin tehopelaajan Garrett Roen iskemään maaliin, ja yhtä lailla tehopisteen olisi voinut myöntää puolustaja Mikko Mäenpäälle Zugin Lino Martschinin viimeistelemästä 4–2-osumasta. Mäenpää menetti kiekon hyökkäysalueella, Matrschini karkasi läpiajoon ja viimeisteli varmasti.

Kahdessa seuraavassa osumassa JYPin alakerta pelattiin täysin tuuliajolle. Viktor Stålbergin viimeistellessä 5–2 näyttävän syöttökuvion jälkeen mieleen tuli lähinnä Enid Blytonin nuortenkirja Viisikko seikkailee jälleen. Kauniin esityön tekivät Roe ja Martschini. 6–2-lukemat iski puolestaan Rafael Diaz ylivoimalla Stålbergin kauniista passista.

Ottelun päätöserä alkaa näillä hetkillä.