Hunajata, hunajata! Huikea taistelu piti TPS:n haaveet jatkopaikasta elossa

© Kuva: Pekka Mäntylä

Turun Palloseura kävi viime viikonvaihteessa Keski-Euroopassa ottamassa kahdesti pahasti köniinsä Mestarien liigan otteluissa. Tuolloin Mountfield HK oli parempi maalein 5–1, ja SC Bern rökitti turkulaisia 4–0.

Kun tultiin Suomen Turkuun, osat vaihtuivat täysin. Torstaina TPS kukisti kotihallissaan Bernin 3–1, ja tänään oli Mountfield HK:n vuoro nöyrtyä. TPS oli parempi maalein 3–1.

Tämäniltainen voitto vaati Tepsiltä loppuhetkillä lähes eläimellistä raatamista. Ottelua oli jäljellä neljä minuuttia ja sekunti, kun TPS-puolustaja Henrik Tallinder sai 2+2 minuutin jäähyn laitataklauksesta.

Jäähyä oli kulunut vain puoli minuuttia, kun Blaž Gregorc kavensi vieraiden pelatessa kuudella neljää vastaan. Tämän jälkeenkin TPS-maalilla oli kova mylläkkä, mutta Oskari Setänen viimeisenä lukkonaan TPS kesti kuin kestikin. Kaksi minuuttia ennen loppua Markus Nurmi sinetöi ottelun loppulukemat 3–1 tyhjään rysään.

Toisessa erässä Ilari Filppula oli vienyt TPS:n johtoon todellisella taidonnäytteellä, ja Teemu Väyrynen oli lisännyt johdon kahteen maaliin.

TPS on voittanut kaksi neljästä CHL-ottelustaan. Lokakuussa se kohtaa kahdesti Nottingham Panthersin.