HIFK:n sysisynkkä syksy sai jatkoa – JYP esitti todellisen ihmenousun!

Se näytti ensin siltä, että kaikki olisi toisin kuin eilen.

Siinä kun JYP oli eilen Hippoksen herra HIFK:ta vastaan yhtä synkkää minuuttia lukuunottamatta, tänään HIFK näytti ottavan kotihallissaan maistuvan revanssin.

HIFK:n Juha-Pekka Haataja, Micke-Max Åsten ja Thomas Nykopp osuivat toisessa erässä viiden minuutin sisään, ja HIFK johti vakuuttavasti 3–0. Juuso Puustinen toi kuitenkin JYPin mukaan peliin ”pukukoppimaalillaan” minuutti ennen toisen erän päättymistä.

Kolmannessa erässä voimistui jälleen sama virolainen hurrikaani kuin eilen Jyväskylässä. JYPin virolaishyökkääjä Robert Rooba teki ensin näyttävän esityön Ossi Ikosen maaliin, ja vajaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Rooba teki jälleen ylivoimamaalin Mikko Kaltevan esityöstä – aivan kuten eilenkin.

Jatkoaika ehti kulua sekuntia yli puolivälin, kunnes Kalteva (kuvassa) viimeisteli JYPin voittomaalin Jarkko Immosen ja Juuso Puustisen esityöstä.

Alkusyksy on ollut HIFK:lle kaikkiaan erittäin synkkä. Mestarien liigassa joukkue saalisti neljästä ensimmäisestä pelistä vain yhden pisteen, ja putoaminen jatkosta on jo varmistunut.

JYPin syksy taas on kulkenut aivan eri merkeissä. Jatkopaikka CHL:ssä on kolmen voiton myötä sinettiä vaille varma, ja Liigan joukkue on avannut kahdella voitolla juuri HIFK:sta.