Porin Ässät päätyi viime kaudella Liigan runkosarjassa seitsemänneksi. Väkevää talvea seurasi kuitenkin pettymys pudotuspelien avauskierroksella, sillä Ilves nappasi puolivälieräpaikan patapaitojen nenän edestä.

Tiistaina Liigan avaustapahtumassa kuulumisiaan kertoivat päävalmentaja Jyrki Aho ja kapteeni Matti Kuparinen. Kummankin kommentteja leimaa se, että joukkue menee isosti yhdessä eteenpäin.

– Iso juttu on se, että koko organisaatio kehittyisi ja sitä kautta saisimme urheilupuoltakin paremmalle tolalle. Siellä se viisaus lepää, päävalmentaja Aho tuumi, ja jatkoi:

– Ei olisi joukkuetta, jos ei olisi seuraa. Kaikki lähtee sieltä, seura pystyy menemään eteenpäin ja haluaa kehittyä kaikilla eri tasoilla.

Myös joukkue kaukalossa on yhtenäinen, vaikka toisaalta muutoksia on tapahtunut. Vaikka liikehdintää tapahtuu, on luonnollisesti jokaisen pelaajan panos tärkeä. Tasaisuus vie pitkälle.

– Aina Porissa on ollut sitä, että puhutaan kauden jälkeen, että ne ja ne lähtivät. Tyhjiä paikkoja ei ole, kyllä ne aina joku täyttää. Meidän vahvuutemme on se, että pitää olla tasaista suorittamista jokaiselta, kippari Kuparinen puolestaan viittasi pelillisiin seikkoihin.

Ässät avaa kautensa tänään lauantaina. Kuten moni muukin joukkue, myös porilaiset peilaavat menneisyyteen pärjätäkseen tällä kaudella.

– Katsottiin, missä voi petrata ja niihin pyritään keskittymään, Kuparinen ennakoi.

Porilaisten ensimmäinen vastus alkaneen kauden Liigassa on juuri Ilves.