NHL:ssä legendaarisia hyökkääjiä on yhä vapailla markkinoilla.

Aiemmin Shane Doan ilmoitti lopettavansa uransa taalajäillä.

Doanin tapaan myös Jarome Iginlan kohdalla on pyöritelty spekulaatioita siitä, pistääkö hän hokkarit naulaan?

40-vuotiaan hyökkääjän agentin Don Meehanin puheiden perusteella Iginla olisi kuitenkin jatkamassa pelejään taalajäillä.

– Hän on pelannut niin pitkän uran, että hänellä on varaa olla valikoiva. Hän voi valita itselleen parhaan vaihtoehdon, Meehan sanoi Postmedian mukaan.

Meehan käytti sanaa ”valikoiva”, kun hän perusteli sitä, miksi Iginla on edelleen rajoittamattomana vapaana agenttina.

Postmedian jutussa nostettiin esille potentiaalisimpia vaihtoehtoja Iginlalle. Esille nousi seuroja, joissa Iginla voisi voittaa Stanley Cupin.

Toimittaja Michael Traikos pyöritteli jutussaan kolmea eri kohdetta. Pittsburgh Penguinsissa Iginlalle voisi avautua mahdollisuus pelata vielä Sidney Crosbyn vierellä. Calgary Flamesissä Iginlalla olisi myös kohtuulliset mahdollisuudet Stanley Cupiin, minkä lisäksi kyseisessä vaihtoehdossa hän palaisi seuraan, jota hän edusti yli kymmenen vuoden ajan.

Kolmas seura oli Edmonton Oilers, johon Iginlaa on yhdistetty aiemmin kesän aikana.

– Hän on kotoisin Edmontonista ja hyppääminen Connor McDavidin seuraan voisi tulla järkeen, Traikos kirjoitti.

Iginlan tulo kuitenkin tietäisi sitä, että esimerkiksi Jesse Puljujärven asema menisi tukalaksi. Puljujärvi taistelee aivan viimeisistä pelipaikoista ja Iginla on viilettänyt Puljujärven tapaan oikealla laidalla NHL-uransa aikana.

Traikos kysyi Iginlan agentilta Meehanilta siitä, onko try-outille meno mahdollista konkarihyökkääjän kohdalla?

– Ei hänen tarvitse tehdä sitä tässä vaiheessa uraa. On muutenkin väärin sanoa, että Jaromella olisi vaikeuksia saada tarjouksia tai sopimuksia jostain. Ei siitä ole kyse, Meehan sanoi.

Meehanin mukaan on myös liian aikaista puhua siitä, voisiko Iginla mahdollisesti pelata talviolympialaisissa ensi vuoden puolella.

Viime kauden Iginla aloitti Colorado Avalanchessa, mistä hänet treidattiin siirtorajalla Los Angeles Kingsiin. 80 runkoasarjaottelussa Iginla nakutti tehot 14+13=27.