Winnipeg Jets kutsui yli 1400 pisteen NHL-legendan Hall of Fameen

© Kuva: Getty Images

Koko NHL:n varaustilaisuuden ykkösvaraus 18-vuotiaana. Heti seuraavalla kaudella 103 pistettä NHL:n runkosarjassa ja valinta vuoden tulokkaaksi. Tämän perään vähän vaatimattomampi 91 pisteen kausi. Tämän jälkeen viidellä peräkkäisellä kaudella vähintään 100 pistettä, parhaalla 130.

Ei, nyt ei puhuta Wayne Gretzkystä.

Tällaiset tilastot löi tiskiin Winnipeg Jetsin kesän 1981 ykkösvaraus Dale Hawerchuk.

Keskushyökkääjä pelasi Jetsissä kaikkiaan yhdeksän kautta, joista viimeinen oli myös pisteillä mitaten huonoin. Tuolla kaudella Hawerchuk sai kasaan ”vain” 81 tehopistettä. Kesällä 1990 hänet kaupattiin Buffalo Sabresiin.

Puhvelipaidassa Hawerchuk vietti viisi kautta, kunnes käväisi St. Louis Bluesissa ennen kuin lopetti uransa Philadelphia Flyersissä 1997.

Hawerchuk, 54, pelasi NHL:ssä kaikkiaan 16 kautta ja 1188 runkosarjan ottelua, joissa keräsi kunnioitettavat tehot 518+891=1409. Pudotuspelejä miehelle kertyi uran mittavuuteen nähden vaatimattomat 97 ja näissä tehot 30+69=99.

Hawerchuk ei koskaan päässyt juhlimaan Stanley Cupin voittoa, mutta Kanada-cupin hän voitti Kanadan paidassa 1987 ja 1991.

Nyt Hawerchukin ensimmäinen NHL-seura Jets osoittaa tälle ansaitusti kunniaa hienoimmalla mahdollisella tavalla. Jets on kutsunut Hawerchukin seuran omaan Hall of Fameen Bobby Hullin, Anders Hedbergin ja Ulf Nilssonin seuraksi. Asiasta kertoo kanadalainen Sportsnet-sivusto.

Juhlaseremoniat pidetään Jetsin kotiareenassa Bell MTS Placessa 14. marraskuuta, kun Jets kohtaa Arizona Coyotesin.

– On aivan valtava kunnia päästä Jetsin Hall of Fameen ja muiden aikansa suurpelaajien rinnalle. Kiinnyin vahvasti seuraan ja kaupunkiin niiden yhdeksän vuoden aikana. On todella hienoa palata Winnipegiin seremoniaa varten, torontolainen Hawerchuk sanoi Jetsin tiedotteessa.

Kaudesta 2010–11 alkaen Hawerchuk on toiminut juniorisarja OHL:ssä pelaavan Barrie Coltsin päävalmentajana. Hockey Hall of Fameen hänet valittiin jo vuonna 2001.

Harri Pirinen
Twitter: @delharrio10


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.