Vastaako valtavan loikan hyppäävä superyllättäjä huutoon Penguinsissa? ”Varmasti outo skenaario”

© Kuva: Getty Images
SaiPa ja Sport taistelevat pisteistä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

NHL:ssä Pittsburgh Penguinsin maalivahdille Matt Murraylle on kahden kauden aikana kertynyt taalajäillä kokemusta runkosarjassa 62 ottelun ja pudotuspeleissä 32 koitoksen verran.

Jos yllätyksiä ei satu, ensi kaudella Murrayn pelimäärä kasvaa roimasti. Vasta kolmannen sesongin NHL:ssä aloittava kanadalais-hollantilanen torjuja on todennäköisesti Pittsburghin ykkösvahti alkavalla kaudella. Kesällä Pensin leiriin saapunut Antti Niemi on joukkueen toinen vahti, Marc-Andre Fleury puolestaan suuntasi ehkä jopa yllättäen Vegas Golden Knightsiin.

NHL:ssä vielä toistaiseksi kakkosveskarin roolissa torjuneen Murrayn rooli muuttuu siis radikaalisti. Tehtävä ei ole helpoin mahdollinen joukkueessa, joka on voittanut kaksi Stanley Cupia putkeen.

Kaksinkertaisella mestarilla kuitenkin riittää tervettä itseluottamusta.

– Viime vuonna tuntui, että olin keskinkertainen suurimman osan kaudesta. Sitten olin todella hyvä pudotuspeleissä ja näissä suurissa peleissä – silloin kun minun tarvitsi olla, isoon rooliin hyppäävä torjuja sanoo National Postille.

Murray itsekin vaikuttaa kommenteistaan päätellen tietävän, että hyppy NHL:n tämän hetken dynastian ykköskassariksi on valtava ponnistus.

Toisaalta, varastossa on vielä tallessa kykyjä, joista välttämättä kukaan muu ei tiedä.

– Mutta olen pelannut vain noin 60 runkosarjan ottelua ja 30 pudotuspeliä. Se on varmasti outo skenaario. Minusta tuntuu, etten ole edes saavuttanut potentiaaliani, maalivahti sanoo National Postin artikkelissa.

Murray ei ole mikään turisti NHL:ssä. Viime kaudella kiekko tarttui runkosarjassa 92,3 prosentin varmuudella, pudotuspeleissä vastaava lukema oli peräti 93,7.

Kuten torjuja itsekin sanoo, hän oli nimenomaan kevään peleissä todella hyvä. Eli silloin, kun sille kaikista eniten tarvetta oli.

– Tänä vuonna tulee uusia haasteita. Olen iloinen, että minulla on mahdollisuus pelata useampia pelejä.

SaiPa ja Sport taistelevat pisteistä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!