Tuore Stanley Cup -mestari hyppäsi tuntemattomaan – flopilla edessä valoisampi tulevaisuus?

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä Stanley Cupia apuvalmentajana kahtena edellisenä kesänä juhlinut Rick Tocchet siirtyi Arizona Coyotesin päävalmentajaksi taannoin. Pittsburgh Penguinsissa kolme kautta menestyksekkäästi valmentanut kanadalainen kääntää elämässä uuden sivun haikein mielin.

– Fiilikset ovat ankarat, koska rakastan sitä organisaatiota. Siellä tuli paljon menestystä ja siellä oli paljon ystäviä. Mutta se sulkeutuu, nyt olen coyotesilainen. Nyt on aika olla osa tätä organisaatiota, Tocchet tunnelmoi NHL.comin jutussa.

Toimiminen Coyotesin päävalmentajana ei ole mikään maailman helpoin homma. Arizona on pelannut edellisen kerran pudotuspeleissä noin viisi ja puoli vuotta sitten.

Tocchet yhdessä John MacLeanin ja Scott Allenin kanssa yrittävät palauttaa nuorten tähtien johtaman joukkueen takaisin pudotuspeleihin.

– Pelasimme viime viikolla, meillä oli valmentajien kokouksia. Mutta mitään ei ole hakattu kiveen, en todellakaan tiedä tässä vaiheessa. Haluamme pelata nopeasti, joten haluan varmistaa, että nopeat pelaavat nopeiden kanssa.

Arizonan tähtiä, nuoria kiitureita ovat muun muassa Max Domi, Christian Dvorak, Dylan Strome ja Clayton Keller.

Joukkueen menestyksen kannalta on lienee toivottavaa, että myös mainitut pelaajat onnistuisivat läpi kauden tasaisesti.

– Haluan auttaa heitä prosessissaan hyviksi NHL-pelaajiksi.

– Pidän nuorista. Älä ymmärrä minua väärin, pidän myös kokeneista.

Tocchet itse näki nuorten pelaajien – esimerkiksi Jake Guentzel ja Matt Murray – esiinmarssin Pittsburghissa.