Ottawan tähtivarauksella poikkeuksellinen pudotuspelikevät NHL:ssä – iholla roikkuminen avasi silmät

© Kuva: Getty Images

Ottawa Senatorsin kesän 2015 ykköskierroksen varauksella Colin Whitellä on takanaan erilainen kevät. Viime kaudella NHL-debyyttinsä tehnyt yhdysvaltalainen pelasi taalajäillä vain kolme kamppailua, joista viimeinen oli Senatorsin kuudes pudotuspeliottelu Pittsburgh Penguinsia vastaan. Kyseisessä koitoksessa Ottawa tasoitti konferenssifinaalit 3-3:een.

– Oli huikeaa saada kokea, mitä ammattilaiskiekko on, White hekumoi NHL.comin haastattelussa.

Sivusto muistuttaa, että alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin viime kevään tarina ei ollut pudotuspeleissä sieltä tavallisimmasta päästä.

White matkusti jokaiseen vieraspeliin, hän osallistui jokaiseen harjoitukseen sekä aamujäille ja joukkuepalavereihin. Hän oli jopa pukuhuoneessa ennen jokaista peliä ja niiden jälkeenkin. White oli myös viidennen Pens-ottelun alkujäillä, ja lopulta pelasi kuudennessa osaottelussa.

– Tunsin kuuluvani sinne, White tiivistää.

Myös Senatorsin muiden henkilöiden kommenteista voisi päätellä, että Whiteä ei missään nimessä esimerkiksi kiusattu ”pompottelulla”.

Hän sai kullanarvoista kokemusta pudotuspelitaipaleesta, joka jäi ottawalaisten historiankirjoihin poikkeuksellisen pitkänä ja upeana taisteluna.

– Kevät oli yksi parhaista kokemuksista, joita pelaaja voi kokea: Olet osa tiimiä ja näet, ​​millaista on mennä kolmannelle pudotuspelikierrokselle ja tavoitella paikkaa Stanley Cup -finaaleissa, vara-GM Randy Lee sanoo.

Alkavalla kaudella vastuu todennäköisesti kasvaa. White odottaa kilpailun olevan kovaa ja tietää, että hän ei ole ainoa tulokas, joka voi murtautua NHL-kauden avausottelun kokoonpanoon.

– Luulen, että voin ehdottomasti kuulua kolmeen kärkiketjuun, ja tulevaisuudessa ykkös- tai kakkosketjuun. Pyrin saamaan heti mahdollisuuden. Siellä on paikkoja auki. Tämä on isoin kesä elämässäni, erikoisen viime kevään kokenut White päättää.