Menettääkö Detroit huippulupauksensa KHL:ään? – ”Olisi hyvin harvinainen liike”

© Kuva: Getty Images

Detroit Red Wings on kiperän tilanteen äärellä NHL:ssä.

Seuran huippulupausta Andreas Athanasiouta on yhdistetty tuoreeltaan KHL:ään päin.

NHL Tonight -ohjelmassa Sportsnetin toimittaja Chris Johnston otti kantaa aiheeseen.

– Ei tuo sinänsä yllätä, sillä Red Wings ja Athanasiou eivät tunnu löytävän oikein kunnon yhteistä säveltä jatkosopimusneuvotteluissa. Taustalla on pari eri syytä.

– Ensimmäinen ja isoin tekijä on se, että Red Wings on tukalassa tilanteessa palkkakaton kanssa. Heidän lukemansa ylittää tällä hetkellä 75 miljoonan dollarin rajan ja heidän pitää tehdä kikkailuja. He laittavat Johan Franzenin pitkäaikaisten loukkaantuneiden listalle, mutta heidän pitää olla hyvin tarkkana sen suhteen, että mihin he laittavansa rahansa ja kuinka paljon he syötävät sitä ulos. Athanasioun kohdalla kuvio taas menee niin, että mikäli hän ei allekirjoita jonkun muun NHL-seuran sopimustarjousta, niin hän on Red Wingsin omaisuutta. Samalla yksi vaihtoehto on kuitenkin se, että hän lähtee Eurooppaan, Johnston kävi läpi.

23-vuotias kanadalaishyökkääjä on tällä hetkellä rajoitettuna vapaana agenttina. Historian aikana on nähty liikkeitä, joissa ”RFA”-pelaaja on lähtenyt Eurooppaan pelaamaan. Näistä Johnston mainitsi Jiri Hudlerin ja Vladimir Sobotkan.

Athanasioun kohdalla tilanne olisi kuitenkin hieman erilainen.

– Tuo olisi hyvin harvinainen liike Pohjois-Amerikasta kotoisin olevalta pelaajalta, Johnston sanoi mahdollisesta KHL-hyppäyksestä.

– Miten itse näen tämän, niin tässä on vielä kolme viikkoa jäljellä ennen kuin Red Wingsin harjoitusleiri lähtee liikkeelle. Tässä on vielä aikaa sen suhteen, että osapuolet pääsevät yhteisymmärrykseen uudesta sopimuksesta. Athanasiou näkee KHL:n vaihtoehtona, jos hän ei saa Red Wingsiltä sitä, mitä hän haluaa, Johnston summaa.

Viime kaudella Athanasiou nakutti 64 runkosarjaottelussa tehot 18+11=29. Athanasiou oli Red Wingsin toiseksi paras maalintekijä.