Rauman Lukko teki kovan hankinnan HPK:sta, kun hyökkääjä Eero Somervuori liittyy raumalaisten riveihin.

38-vuotiaan Somervuoren sopimus kestää 05.11.2017 asti.

– Tämä harjoitusottelukausi on ollut meidän osaltamme loukkaantumisten valossa epäonninen ja se ajoi meidät tilanteeseen, jossa oli kartoitettava lisää pelaajia joukkueeseen. Somervuori tuo oikeanlaista osaamista ja kokemusta meidän kärkiketjuihimme, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertoo seuran tiedotteessa.

Somervuori on pelannut urallaan yhteensä 725 Liigan runkosarjaottelua ja viimeistellyt niissä tehopisteet 163+190=353. Pudotuspeleissä hän on esiintynyt 78 ottelussa, joissa on syntynyt 16 maalia ja 10 syöttöpistettä. Hän on edustanut Suomessa Jokereita, HPK:ta, Kärppiä, HIFK:ta ja Bluesia. Viime kaudella Somervuori pelasi HPK:n paidassa 51 ottelua tehoin 6+11=17.

Kotimaan lisäksi oikealta laukovalla, 176-senttisellä ja 80-kiloisella Somervuorella on kokemusta muun muassa AHL:stä, Ruotsin SHL:stä ja Sveitsin NLA:sta. Somervuori on voittanut urallaan kaksi Suomen mestaruutta ja yhden Ruotsin mestaruuden. Lisäksi hän on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 1998.

– Tutkimme markkinat harkiten ja haimme rauhassa meille sopivaa pelaajaa, sellaista joka voi auttaa meitä osaamisellaan tässä tilanteessa. Eero pystyy pelaamaan monipuolista jääkiekkoa ja hän soveltuu kärkiketjujen peliin, Virta sanoo.

Somervuori liittyy Lukon joukkueeseen perjantaina.