Kommentti: Atte Engrenin hankinta mahtava siirto HIFK:lta – joukkueen osakkeet nousivat hetkessä

© Kuva: Ilari Isotalo

Alkuviikosta jääharjoituksiin palannut HIFK koki heti kauden alkuun painajaisen, kun ykköstorjujaksi kaavailtu Kevin Lankinen loukkaantui pahasti heti töihin päästyään.

Seura oli todellisen haasteen edessä, kun toisena maalivahtina on viime kaudella pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt Niklas Bäckström, jonka varaan olisi ollut erittäin vaikea laskea Lankisen neljän kuukauden poissaoloa.

Rehellisesti sanottuna HIFK:n seurajohto ei ole viime vuosien aikana vakuuttanut tilanteissa, joissa se on joutunut pikaisesti paikkaamaan puutteita kokoonpanossaan.

Lisäksi muiden Euroopan pääsarjojen kanssa kilpailu huippupelaajista on äärimmäisen kovaa varsinkin näin lähellä kauden alkua.

Siksi Atte Engrenin saaminen koko kauden kattavalla sopimuksella oli todella kova suoritus HIFK:lta, joka sai tolppien väliin yhden koko Liigan parhaimmista maalivahdeista.

Engren torjui TPS:lle mestaruuden seitsemän vuotta sitten, minkä jälkeen kokemusta ja kovia pelejä on tullut vyölle AHL:ssä, kolmen kauden aikana KHL:ssä, Ruotsissa sekä maajoukkueessa.

Siirto vaikuttaa suoraan HIFK:n ensi kauden menestykseen, sillä hieman epätasapainoisen puolustuksensa taakse seura sai maalivahdin, joka pystyy torjumaan voittoja sellaisinakin iltoina, kun muu joukkue ei välttämättä ole parhaimmillaan.

Engrenin siirto HIFK:hon on yksi kesän kovimmista hankinnoista Liigassa.

Henri Havusela