Alexander Nylander oli viime vuodenvaihteessa yksi alle 20-vuotiaiden MM-jääkiekon valovoimaisimpia tähtiä.

Ruotsalaiskanadalainen laitahyökkääjä paukutti Montrealissa ja Torontossa pelatuissa kisoissa kelpopisteet 5+7.

NHL:ssä neljä ottelua ja niissä yhden syöttöpisteen saalistanut Nylander on nyt lähellä murtautumista taalajäille. Ruotsin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Thomas Monten uskoo nuoreen lupaukseen.

– Buffalo haluaa totta kai hänen pelaavan, mutta me pidämme ovea auki hänelle. Hänellä on tietenkin paikka joukkueessamme. Mutta luulen, että hän pelaa Buffalossa alkavalla kaudella, päävalmentajaksi varsin nuori 39-vuotias Monten sanoo buffalonews.comille.

Nylander ei pelannut viime viikolla kovatasoisessa World Junior Summer Showcase -turnauksessa. Tämäkin voisi viitata siihen, että lupaus kolkuttelee NHL:n portteja tosissaan.

– En ottanut häntä joukkueeseen, emmekä ole puhuneet kesällä. Tietenkin aion kysyä Buffalolta, mitä he ajattelevat. Uskon, että hän menee pelaamaan Buffaloon. Jos hän on käytettävissä, otamme hänet varmasti.

Nylander on kovasta kiekkoperheestä.

Hänen isänsä on NHL:ssä lähes tuhat ottelua pelannut ja peräti kahdeksankertainen MM-mitalisti Michael Nylander, veli William Nylander puolestaan on viime kevään maailmanmestari sekä MVP-pelaaja Pariisin ja Kölnin kisoista.