Tshekkiläisen hyökkääjälegendan Jaromir Jagrin lähitulevaisuus on yhä suuri arvoitus.

Jagr, 45, ei saanut jatkosopimusta viime kauden seuraltaan Florida Panthersilta, eivätkä muutkaan NHL-seurat ole kesän aikana osoittaneet suurta kiinnostusta NHL-historian toiseksi tehokkaimpaan (765+1149=1914 pistettä) pelaajaan.

Nyt Jagr pohtii – ihan tosissaan – kauden aloittamista kotimaassaan HC Kladnossa. Jagr omistaa Tshekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen.

Jagr sanoo nhl.comin haastattelussa, että jos hän jää Tshekkiin, joukkue on nimenomaan Kladno. Tosin tämä on supertähdelle vasta kolmas vaihtoehto, NHL:n ja KHL:n jälkeen.

– Kladnossa pelaamisessa olisi monta hyvää puolta. Ensinnäkin saisin olla kotona. Toiseksi, jos joku NHL-seura tarjoaisi minulle sopimusta, voisin lähteä saman tien, Jagr kertoi nhl.comille Brnossa pelatun hyväntekeväisyysottelun yhteydessä.

– Jos jollekin joukkueelle tulisi ongelmia esimerkiksi loukkaantumisten takia, voisin pakata tavarani ja lähteä heti. Jos pelaisin Extraliigassa, en saisi samanlaista optiota sopimukseeni, hän järkeili.

Jagr on yhä toiveikas NHL-sopimuksen saamisesta, muttei suostu enää lähtemään ihan mihin tahansa paikkaan ja rooliin.

– Tärkeintä on, että joukkue on minusta aidosti kiinnostunut. Mitä suurempaa kiinnostus on, sitä parempi on mahdollisuuteni saada kunnon rooli joukkueesta. Mutta nyt minun täytyy vain pitää huoli siitä, että olen valmis, kun se tilaisuus tulee.

– Onhan valmistautuminen nyt vähän hankalaa, koska en tiedä, mihin päädyn ja milloin kausi osaltani alkaa. Mutta tärkeintä on säilyttää intohimo ja draivi, Jagr jutteli.

Jagr tuskin olisi enää missään NHL-joukkueessa ykkösketjun pelaaja. Ylivoimaan miehellä sen sijaan voisi olla paljon annettavaa. Jagr myös tietää itse hyvin omat vahvuutensa – ja nykyään myös hienoiset heikkoutensa.

– On tietysti valmentajan tehtävä päättää, miten hän haluaa minua käyttää. Mutta voisi olla jopa parempi, jos pelaisin kakkos- tai kolmosketjussa. Tällöin pääsisin pelaamaan huonompia vastustajia ja huonompia puolustajia vastaan, Jagr täräytti.

– Aiemmin urallani minulla ei ole ollut niin hyvää tuuria, vaan olen aina joutunut pelaamaan parhaita puolustajia vastaan. Jopa Floridassa pelasin aina parhaita vastaan, mikä oli raskasta, Jagr nauratti.

Jos Jagr päätyisi vielä pelaamaan NHL:ssä, kyseessä olisi jo tähden 24. kausi maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Jagr aloitti NHL-uransa kaudella 1990–91 Pittsburgh Penguinsissa.