Viime vuosien aikana Venäjällä parrasvaloihin noussut Maksim Shalunov herättää kiinnostusta Chicago Blackhawksin suunnalla, kertoo The Athleticin toimittaja Scott Powers.

Shalunov solmi huhtikuussa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen KHL-jättiläisen TsSKA:n kanssa.

Tämä tiesi sitä, ettei 24-vuotiasta hyökkääjää nähdä ainakaan aivan heti NHL:ssä.

Sopimuksesta huolimatta Shalunov ei välttämättä vietä seuraavia kolmea kautta KHL:ssä, vaan monipuolinen hyökkääjä saattaa palata takaisin Pohjois-Amerikkaan ennen tätä.

– Hän on sopimuksen alla, mutta saa nähdä mitä tapahtuu, Blackhawksin sisältä tullut lähde sanoi Powersille.

Powers viittasi myös KHL-lähteeseen, jonka mukaan Shalunovin NHL-siirtoa ei välttämättä tarvitse odotella täyttä kolmea vuotta.

– KHL-sopimukset ovat hieman outoja. Joskus pelaajat pääsevät niistä eroon melko helposti, lähde totesi Powersin mukaan.

Viime kaudella Shalunov edusti vielä Sibiriä, jonka paidassa Shalunov iski 49 runkosarjaottelussa tehot 19+18=37. Shalunov on ollut Venäjän vakiokasvoja EHT-tasolla kahden viime vuoden aikana.

Shalunovin agentin Shumi Babaevin mukaan siirto NHL:ään voisi tulla kyseiseen noin vuonna 2020. Silloin Shalunov olisi jo 27-vuotias.

Ennen Sibiriin siirtymistä Shalunov vieraili vuoden ajan Pohjois-Amerikassa Blackhawksin organisaatiossa. Silloin kausi meni ECHL:n ja AHL:n puolella.

– Aiomme seurata häntä tarkalla silmällä ja aiomme myös olla yhteydessä hänen leiriinsä. Toivomme sitä, että häneltä nähdään entistä tasaisempaa suorittamista. Toivottavasti hän pystyy lunastamaan valmentajan luottamuksen, jotta häntä peluutetaan niin ylivoimalla kuin alivoimalla. Olemme pitäneet siitä, että hän on saanut itsestään enemmän tehoja irti tuoreeltaan, Blackhawksin lähde totesi Powersille.

Shalunov on Blackhawksin neljännen kierroksen varaus kesän 2011 NHL-draftista (#109).