Kaksi vuotta sitten pahat kielet puhuivat, että hyökkääjä Evan Rodrigues sai NHL-seura Buffalo Sabresilta sopimuksen vain siksi, että tämä oli nuoren tähtihyökkääjän Jack Eichelin hyvä kaveri. Kaverukset olivat pelanneet menestyksekkäästi yhdessä Bostonin yliopiston joukkueessa kaudella 2014–15.

Kaksi vuotta myöhemmin Rodrigues on osoittanut puheet vääriksi. Rodriguesia, 24, ei ole varattu NHL:ään, mutta tämä sai Sabresilta kaksivuotisen jatkosopimuksen, NBC Sports kertoo.

Alkavalla kaudella sopimus on kaksisuuntainen, mutta muuttuu yksisuuntaiseksi kaudeksi 2018–19. NHL:ssä pelatessaan Rodriguesin palkka on 650 000 dollaria kaudessa.

Eichelin kaltaista pistelinkoa Sabres tutkin Rodriguesista saa. Kauden 2015–16 kahdessa NHL-ottelussaan tämä summasi lupaavasti maalin ja syötön. Viime kaudella Rodrigues pelasi NHL:ssä 30 ottelua tehoilla 4+2=6. AHL:n Rochester Americansissa hyökkääjä kasasi viime kauden 48 ottelussa pisteet 9+21=30.

Sabresin uudella GM:llä Jason Botterillillä on vielä kesätöitä tehtävänä, sillä rajoitetuiksi vapaiksi pelaajiksi päätyneet Zemgus Girgensons ja Nathan Beaulieu ovat yhä ilman sopimusta.