Suomalaisvaraus ponnistaa vaikeuksien jälkeen kohti unelmiaan HPK:ssa – ”Viime kausi oli aika synkkä”

© Kuva: Juha Tamminen

Haastavan viime kauden taakseen jättänyt Kristian Vesalainen oli yksi juhannuksena NHL:ään varatuista suomalaispelaajista.

Ykköskierroksella numerolla 24 varattu hyökkääjä pääsee ensi kaudella pelaamaan HPK:n paidassa. Winnipeg Jetsin nappaama laituri tietää, mitä hänen pitää SM-liigassa kehittää, jotta paikka NHL-jäillä aikanaan aukeaa.

– Haluan pelata hyvän kauden miesten sarjassa. Vaikka ikää ei ole hirveästi, haluan näyttää, että pystyn pelaamaan kärkiketjussa ja olemaan johtava pelaaja, 18-vuotias lupaus sanoo NHL.comin haastattelussa.

Yhdeksän ottelua SM-liigassa pelanneelle Vesalaiselle on tarjolla isoja minuutteja ensi kaudella kotimaan jäillä. Hän toivookin saavansa vastuuta, jotta läpimurto NHL:ään aikanaan tapahtuu.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin toinen haave on maajoukkuepaidan pukeminen päälle.

Tehoista elävän hyökkääjän viime kausi oli haastava, sillä sekä SM-liigassa että SHL:ssä tilille kertyi yhteensä vain kaksi maalia. Ensi talvena äänen kellossa on muututtava, jotta NHL- ja maajoukkueunelmat kävisivät toteen lähivuosina.

– Viime kausi oli aika synkkä pisteillä mitaten. Tiedän, ettei maajoukkuepaikka miehissä ole hirveän kaukana, tuore NHL-varaus pyörittelee.

Vaikean sesongin jälkeen NHL-varaus tuli Vesalaiselle puskista.

– Tuli aika yllätyksenä, suomalainen myöntää.