Kolmannen kauden rapakon takana Tri-City Americansin paidassa aloittava Juuso Välimäki elää nuoren kiekkoilijan unelmaa. NHL:n portit ovat auki, sillä alle 18-vuotiaiden maailmanmestari varattiin juhannuksena Calgary Flamesiin ykköskierroksella numerolla 16.

Nokialta lähtöisin olevan puolustajan urakaari ei ole ollut tavallisimmasta päästä.

Nuorukainen on nimittäin viettänyt suomalaisille hieman vieraammassa sarjassa, WHL:ssä, jo kaksi kautta. Suomessa Välimäki on pelannut viimeksi seurajoukkueotteluja Ilveksen A-junioreissa talvella 2014-15.

– Tavoitteenani on pelata NHL:ssä, ja paras tapa päästä sinne on pelata WHL:ssä. Siellä on paljon pelejä ja paljon jääaikaa. En kadu päätöstäni sekuntiakaan, Välimäki kertoo CHL:n nettisivuilla.

Välimäki on sai varauksen joukkueeseen, jossa puolustajakaarti on varsin vankkaa tekoa. Esimerkiksi ensi kaudella Flamesin sotisovan pukevat päälleen mm. kapteeni Mark Giordano, Dougie Hamilton, T.J. Brodie, pitkään NY Islandersia edustanut Travis Hamonic ja viime kaudella Calgaryyn vaihtanut Michael Stone.

– Heillä on todella hyviä puolustajia ja siellä tehdään hyvää kehitystyötä, suomalaislupaus kehaisee.

Välimäki pelannee ensi kauden Tri-Cityn paidassa, jossa hän pääsee kasvamaan kivenkovassa seurassa. Joukkueesta löytyy taattua laatua.

– Nämä ovat erityisiä poikia. Olen niin innoissani, että heillä on tämä mahdollisuus. Toivottavasti fanit ymmärtävät lahjakkuuden, jota meillä on ja kannustavat meitä, pitkäaikainen GM Bob Tory hehkuttaa Välimäkeä ja hänen hyvää ystäväänsä, yhdeksäntenä varattua sentteri Michael Rasmussenia.